5.4.2014 13:33

Τριάδα κλοπών από ξωκλήσια των Κοίλων [ΗΧΗΤΙΚΟ]

Το απόμερο της περιοχής εκμεταλλεύτηκαν «γνωστοί- άγνωστοι» για να κλέψουν τα καμπαναριά από 3 ξωκλήσια της ευρύτερης περιοχής των Κοίλων και της Λαγκάδας.

Το συμβάν έγινε αντιληπτό πριν από 2 ημέρες όταν ο Ιερέας της Λαγκάδας π. Δημήτριος Πύρρος έστειλε επιτρόπους προκειμένου να καθαρίσουν τους ναΐσκους. Έκπληκτοι σύμφωνα με τον π. Δημήτριο διαπίστωσαν αρχικά ότι το καμπαναριό από τον Άγιο Γεώργιο είχε κλαπεί ενώ το ίδιο συνέβη τόσο στον Άγιο Παντελεήμονα όσο και στην Παναγία Κοιλιανή.

«Εμείς δεν έχουμε μάθει από αυτά τα πράγματα. Είναι η πρώτη φορά που κλέβουν καμπαναριά από την περιοχή. Έχω ενημερώσει βέβαια και τη Μητρόπολη και αναμένουμε», είπε ο ίδιος στον «π» μη θέλοντας να δώσει επιπλέον έκταση στο θέμα.

Τα ξωκλήσια της βορειοανατολικής Χίου δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνουν στο στόχαστρο αγνώστων. Το 2011 είχε σημειωθεί μαζική διάρρηξη σε 13 ναϊσκους των Καρδαμύλων ενώ ένα χρόνο αργότερο το ίδιο συνέβη και με τον Άγιο Ισίδωρο Συκιάδας.

Πλέον για την Ασφάλεια η διερεύνηση της υπόθεσης είναι μονόδρομος μιας και τα άτομα που έχουν επιδοθεί στην κλοπή μετάλλων με σκοπό τη μεταπώλησή τους είναι συγκεκριμένα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ