8.11.2013 17:07

«Τρέφει» το παρεμπόριο η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας

TO ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥΣ

Το Επιμελητήριο θα ζητήσει για μια ακόμη φορά εγγράφως από την Αστυνομία, το Λιμεναρχείο, το Δήμο Χίου τη Δ.Ο.Υ. και το ΣΔΟΕ να εφαρμόσουν τη νομοθεσία, να ελέγχουν και να επιβάλλουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις στους παράνομους πλανόδιους εμπόρους.

Το πρόβλημα επανήλθε και πάλι δραματικά στην επικαιρότητα, αφού, όπως επισήμαναν τα μέλη του, μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας οι παράνομοι πλανόδιοι οργιάζουν εις βάρος των νόμιμων επαγγελματιών.

Ο Ζαχ. Μαϊστράλλης επανέλαβε την πάγια θέση του, ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπισθεί πρακτικά μόνο με επώνυμες καταγγελίες στην Αστυνομία.

«Πρέπει να ζητάμε και από τη Δ.Ο.Υ. να ελέγχει τούς πλανόδιους για ελλιπή παραστατικά. Αυτό δεν είναι κάρφωμα και ρουφιανιά, μόνο έτσι θα προστατευθούμε αποτελεσματικότερα από τη δράση τους», πρόσθεσε.

Διαφωνία

Ο Αν. Παντελόγλου διαφώνησε με την πρακτική των καταγγελιών, υπογραμμίζοντας ότι οι νόμοι επαρκούν και οι αρμόδιες υπηρεσίες μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους εφαρμόζοντας την υπάρχουσα νομοθεσία, χωρίς να χρειάζονται τις  επώνυμες καταγγελίες.

Ο Κώστας Τριανταφυλλάκης εστίασε την προσοχή των αρμόδιων υπηρεσιών στη δράση των τσιγγάνων που δρουν παράνομα και τόνισε ότι πρέπει να ζητήσουμε από τις υπηρεσίας να πραγματοποιούν τους απαραίτητους ελέγχους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Έκδοση αδειών

Ο πρώην υπεύθυνος του Δήμου για το θέμα, Πέτρος Περρίκος, αναφέρθηκε στο πλάνο δράσης που εφάρμοζε όταν είχε την ευθύνη. Διευκρίνισε ότι τις άδειες δίνουν το Τμήμα Εμπορίου της Περιφέρειας και το Λιμεναρχείο και επισήμανε ότι  το  Γραφείο Καταστημάτων του Δήμου χορηγεί άδειες μόνο στους πλανόδιους μανάβηδες, φρουτέμπορους και ιχθυοπώλες, που δραστηριοποιούνται έξω από την πόλη.

Παράλληλα η διοίκηση του Επιμελητηρίου θα επιδιώξει να ενημερώσει τα αρμόδια Σώματα Ασφαλείας και με  επαφές εργασίας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ