14.9.2012 12:15

Τράπεζα αίματος για κρατούμενους

>> ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤ. ΣΑΤΡΑ

 
Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνουν την ερχόμενη Τρίτη οι φρουροί των φυλακών με πρωτοβουλία του Αστυνομικού Στ. Σάτρα, προκειμένου αφενός να καλύψουν τις ανάγκες της ήδη υπάρχουσας τράπεζας αίματος των Σωφρονιστικών αφετέρου να δημιουργηθεί νέα τράπεζα αίματος για τους τρόφιμους του Κέντρου Κράτησης Χίου.
«Είναι γνωστό σε όλους ότι από το νόμο οι κρατούμενοι απαγορεύεται να δώσουν αίμα. Σε μία κοινωνία λοιπόν όπως αυτή των φυλακών με 160 άτομα δεν υπάρχει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης αίματος. Έτσι εάν τύχει το οτιδήποτε τρέχουμε να βρούμε αίμα την τελευταία στιγμή προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες.
Σκεφτήκαμε εδώ και 4 μήνες ότι ως μία ένδειξη ανθρωπιάς θα έπρεπε να δημιουργήσουμε μία νέα τράπεζα αίματος για τις ανάγκες των κρατουμένων. Είναι μία ιδέα που επεξεργαστήκαμε με το Τμήμα Αιμοδοσίας του «Σκυλίτσειου» και είπαμε ότι ήρθε η ώρα να την πραγματοποιήσουμε.
Καταλήξαμε λοιπόν ότι την ερχόμενη Τρίτη, σε ειδική αίθουσα του σωφρονιστικού μας  καταστήματος θα πραγματοποιήσουμε εθελοντική αιμοδοσία για τους σκοπούς που προανέφερα», δήλωσε στον «π» ο εμπνευστής της ιδέας Στ. Σάτρας.
 
«Και ιδιώτες…»
Το σημαντικό πάντως στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι το γεγονός ότι η αιμοδοσία είναι ανοιχτή για το κοινό και έτσι οποιοδήποτε ιδιώτης μπορεί να προσφέρει το αίμα του στη διάθεση των κρατουμένων.
«Ο κύριος σκοπός μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους Χιώτες πολίτες. Αρκούν μόνο 10 λεπτά για να μπορέσουν οι φυλακές να καλύψουν τις ανάγκες τους σε αίμα. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να έρθει κοντά μας ο απλός κόσμος και να προσφέρει το αίμα του γιατί με αυτόν τον τρόπο η επιτροπή που διαχειρίζεται την τράπεζα αίματος θα μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε ανάγκη των κρατουμένων ανά πάσα ώρα και στιγμή», κατέληξε ο κ. Σάτρας ευχαριστώντας παράλληλα τους Δ. Νύκτα και Γ. Λουκαράκη από την εσωτερική και εξωτερική φρουρά των φυλακών της Χίου που στάθηκαν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ