9.12.2015 10:30

"Τραβάει" χειρόφρενο το ΕΚΑΒ Χίου

ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΧΙΟΥ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

Μειωμένο και καταπονημένο προσωπικό,  ασθενοφόρα με προβλήματα και ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό συνθέτουν τη σημερινή εικόνα του ΕΚΑΒ Χίου, σε μία περίοδο μάλιστα που οι απαιτήσεις αυξάνονται διαρκώς.

Με δεδομένα τα παραπάνω σημαντικά ζητήματα οι εργαζόμενοι στον Τομέα Χίου του ΕΚΑΒ προχωρούν σε επίσχεση εργασίας από σήμερα Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή σε πρώτη φάση, δεχόμενοι να εξυπηρετήσουν μόνο έκτακτα περιστατικά και όχι χρόνιες παθήσεις.

Όπως σημείωσαν οι ίδιοι στον «π» η κατάσταση παραμένει τραγική σε όλα τα επίπεδα.

«Πέρα από το γεγονός ότι εδώ και καιρό αναμένουμε την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με 4 άτομα, παραμένει εξίσου ανεπίλυτο και το ζήτημα των ασθενοφόρων. Διαθέτουν 4 οχήματα. Από αυτά τα 2 είναι το ένα με προβλήματα και το άλλο με ελλείψεις. Εκτός αυτού όλη την εβδομάδα εκτός από τη Δευτέρα και την Παρασκευή υπάρχει μόνο 1 ασθενοφόρο για όλο το νησί για όλο το 24ωρο», ανέφεραν οι ίδιοι και συνέχισαν:

«Δεν είναι μόνο αυτά. Μας χρωστάνε τα εκτός έδρα εδώ κι ένα χρόνο ενώ υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες έχουμε να λάβουμε εδώ και 4 μήνες. Μόνο ο κάθε εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ έχει συγκεντρώσει άδεια 50 ημερών», κατέληξαν οι ίδιοι.

Τέλος υπογράμμισαν την ανάγκη ενίσχυσης της υπηρεσίας αφού οι συνεχόμενες μεταναστευτικές ροές έχουν αυξήσει υπερβολικά τις απαιτήσεις για διαρκή κίνηση των ασθενοφόρων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ