27.4.2016 18:34

Τους πήγαιναν στη Λέρο, τους το «έσκασαν» στα… Μεστά

ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Σε φιάσκο εξελίχθηκε η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τη δυτική πύλη του νησιού τα Μεστά προς τη Λέρο. Σύμφωνα με καταγγελίες από τον πρόεδρο των Μεστών Ηλία Αυγουστίδη, νωρίς το μεσημέρι 4 λεωφορεία με 200 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στο λιμάνι της περιοχή με σκοπό την επιβίβασή τους στο πλοίο «TeraJet».

Το πρόβλημα ξεκίνησε από το γεγονός ότι το πλοίο δεν είχε λάβει την εντολή για την εκτέλεση του δρομολογίου με αποτέλεσμα να υπάρξει πολύωρη καθυστέρηση στον απόπλου του. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με καταγγελίες που επιβεβαιώνει και το Λιμεναρχείο, εκμεταλλεύτηκαν στελέχη Μ.Κ.Ο. που καλούσαν τους πρόσφυγες να κατέβουν από το πλοίο διότι θα τους μετέφερε στην Τουρκία και όχι σε άλλο ελληνικό νησί.

Αυτό το κάλεσμα αποτέλεσε και την αφορμή, ενώ το πλοίο παρέμενε δεμένο στο λιμάνι, εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες να αποβιβαστούν άμεσα και να διασκορπιστούν στη γύρω περιοχή.

Όπως εξήγησε ο κ. Αυγουστίδης στον «π» περίπου 70 άτομα επιβιβάστηκαν σε πούλμαν και θέλησαν να επιστρέψουν στο hotspot ενώ οι υπόλοιπο 130 παραμένουν στα Μεστά αρνούμενοι είτε να επιβιβαστούν στο πλοίο, είτε στα λεωφορεία. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ