16.5.2016 16:47

Τους κόστισε 1.500 ευρώ

Το μεγάλο οικονομικό κόστος που απαιτείται για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τη ΒΙ.ΑΛ. στο λιμάνι των Μεστών, επωμίστηκε για μία ακόμη φορά ο Δήμος Χίου. Όπως έγινε γνωστό ο Δήμος ανέλαβε εξ ολοκλήρου, ελλείψει χρημάτων, την μεταφορά των προσφύγων και των μεταναστών που επιθυμούσαν να ταξιδέψουν προς Κω από το λιμάνι των Μεστών. Κι ενώ από μόνη της αυτή η αναφορά δεν είναι αξιόλογη, σίγουρα είδηση αποτελεί το γεγονός ότι για την επιχείρηση μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών από τη ΒΙ.ΑΛ. στη δυτική πύλη του νησιού ο Δήμος φεσώθηκε με συνολικά 1.500 ευρώ.

Η αποχώρηση 274 ατόμων από τη Χίο προέκυψε έπειτα από τη συνάντηση που είχε τις τελευταίες μέρες ο Μανώλης Βουρνούς με τους γενικούς γραμματείς του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής καθώς και με τον Τέρενς Κουίκ.

Βέβαια, ενώ προβλέφθηκαν χρήματα για το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο, δεν προβλέφθηκαν για την δαπάνη μεταφοράς τους προς το λιμάνι των Μεστών. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ