27.3.2014 10:17

Τούρκοι άνευ διπλώματος στους δρόμους της Χίου

ΑΓΡΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ

Σε σοβαρές καταγγελίες σχετικά με τον τρόπο που ενοικιάζονται Ι.Χ. αυτοκίνητα στους Τούρκους επισκέπτες του νησιού προχώρησε ο πρόεδρος των οδηγών taxi, Ν. Τζήκας, κατηγορώντας συγκεκριμένα γραφεία για άγρα επιβατών.

«Όλοι ξέρετε ότι στη Χίο αντιμετωπίζουμε πρόβλημα βιωσιμότητας ειδικότερα τώρα με την οικονομική κρίση. Ένα κοκαλάκι είχαμε κι αυτό με τις συγκεκριμένες πρακτικές μας το παίρνουν πίσω», εξήγησε.

Η καταγγελία

Σύμφωνα με τον ίδιο συγκεκριμένες εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων παραχωρούν Ι.Χ. σε Τούρκους επισκέπτες, ανεξάρτητα αν αυτοί κατέχουν ευρωπαϊκό ή διεθνές δίπλωμα. 

«Θα παρακαλούσα τον οποιονδήποτε να έρθει να δει τι γίνεται έξω από το Τελωνείο. Υπάρχουν άτομα με συγκεκριμένο ταμπελάκι που αρπάζουν τους Τούρκους, τους βάζουν μέσα σε Ι.Χ. και στη συνέχεια τους πηγαίνουν στα γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων. Δίνουν αυτοκίνητα ανεξάρτητα από το δίπλωμα που κατέχουν. Αν αυτό δεν λέγεται άγρα πελατών τότε τι λέγεται;», επεσήμανε, ζητώντας περισσότερη αστυνόμευση τόσο από το Λιμεναρχείο όσο και από την Τροχαία Χίου.

Την ίδια ώρα πάντως τα λεγόμενα του Ν. Τζήκα επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία της Τροχαίας Χίου. Σύμφωνα με αυτά μέσα στο 2013 παρουσιάστηκε αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων υλικών ζημιών, με εμπλεκόμενους κυρίως Τούρκους επισκέπτες.

Επί ποδός κινητοποιήσεων

Στο άλλο μέτωπο αυτό της απελευθέρωσης της μίσθωσης οχημάτων κάτω των 1.500 κυβικών εκατοστών, για ελάχιστη διάρκεια 6 αντί 12 ωρών, ο κ. Τζήκας σημείωσε ότι πρόκειται για τη χαριστική βολή της πολιτείας στον κλάδο των οδηγών taxi.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, ήδη το 70% των επαγγελματιών οδηγών στη Χίο έχουν σταματήσει να καταβάλλουν εισφορές στο ΤΕΒΕ, ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί μέχρι τέλος του χρόνου.

«Με αυτές τις συνθήκες το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας. Ας το καταλάβουν αυτόν πριν μας αφανίσουν τελείως, εκτός και αν είναι αυτός ο σκοπός τους», κατέληξε. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ