25.6.2021 9:32

Το μήνυμα του Δημάρχου Χίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτικού

«Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι’ ένα καράβι. Που σημαίνει με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις» (Οδυσσέας Ελύτης).

Η 25η Ιουνίου αποτελεί μια ιδιαίτερη μέρα καθώς τιμούμε και γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτικού, η οποία έχει καθιερωθεί από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό προκειμένου να μας υπενθυμίζει ότι οι ναυτικοί μας είναι οι αφανείς ήρωες της καθημερινότητας, οι οποίοι εργάζονται άοκνα, προσφέροντας ένα αξιολογότατο αποτύπωμα για την ευημερία ολόκληρης της κοινωνίας. Η ελληνική ναυτιλία με πρωταγωνιστές τους ναυτικούς μας αποτελεί την κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ, η ναυτομάνα Χίος με μακροχρόνια παράδοση στο ναυτικό επάγγελμα τιμά διαχρονικά και ανεξίτηλα τη χώρα μας σε όλες τις θάλασσες του κόσμου.

Ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης ως παλαιός ναυτικός εκφράζει την βαθιά του ευγνωμοσύνη για όλους τους Χιώτες ναυτικούς που βρίσκονται μακριά από το σπίτι και την οικογένειά τους και αγωνίζονται με αυταπάρνηση, αυτοθυσία και αξιοπρέπεια, δαμάζοντας τα κύματα του κόσμου. 

Αξίζει, μάλιστα, ιδιαίτερος φόρος τιμής και σεβασμού στους ναυτικούς μας που τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας του Covid-19, αντιμετωπίζοντας δύσκολες συνθήκες εργασίας προς όφελος του ελληνικού και διεθνούς εμπορίου. 

Χρόνια πολλά και καλές θάλασσες σε όλους τους ναυτικούς μας!

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ