26.4.2022 17:42

Τιμήθηκε από τον Δήμο Χίου η υπ. Δρ. Ιστορίας της Τέχνης Sharon Weiner

Στις 22-4-22 η Sharon Weiner από τη Χαβάη θέλησε να είναι παρούσα στην Αποκαθήλωση του Κυρίου στον Άγιο Νικόλαο των Βαβύλων στα βήματα της προέδρου χαρακτών Αμερικής Τζούλιετ Μέι Φρέηζερ που τοιχογράφησε στη δεκαετία του 1960 την Υπαπαντούλα το χωριού - την πολιτιστική γέφυρα Η.Π.Α - Ελλάδος! Η Σάρον μελετά το έργο της σπουδαίας αυτής ζωγράφου και είναι υπ. δρ της Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης.

Ο Αντιδήμαρχος Καμποχώρων κ. Παναγιώτης Μανδάλας αντιλαμβανόμενος την προσφορά της Τζούλιετ Μέι Φρέηζερ στους Βαβύλους όπως και τη σύγχρονη προβολή του "χιώτικου" έργου της από τη Σάρον οργάνωσε  επίσημη υποδοχή στο Δημαρχείο Αγίου Μηνά και της απένειμε έπαινο και το μετάλλιο του Δήμου Xίου σε κλίμα συγκίνησης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, η Χαρίκλεια Μαστοράκη, ο Νικολής Φράσκος και ο φοιτητής Αρχιτεκτονικής Νικόλαος Κόκκαλης

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ