Κοινωνία

10/11/15 20:53

τελ. ενημ.: 11/11/15 14:33

Τιμή στους πολιούχους της Χίου [ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ]

Με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και παρουσία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Β. Μεϊμαράκη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης η λιτανεία των Ιερών Εικόνων των Αγίων Βικτώρων και της Παναγίας της Σικελιάς ενόψει της αυριανής 103ης επετείου για την απελευθέρωση της Χίου που θα εορταστεί παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλου.

Της λιτανείας προηγήθηκε λαμπρός πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντων των Μητροπολιτών Μεσσηνίας, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και Χίου, Ψαρών και Οινουσσών στον οποίο παρέστη σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του νησιού.

Στη λιτανεία μεταξύ άλλων συμμετείχαν σχολεία της πόλης, οι ΑΕΝ Χίου και Οινουσσών, οι Πρόσκοποι καθώς και στρατιωτικό άγημα της 96 ΑΔΤΕ «Χίος».

Εντυπωσιακή για μία ακόμη χρονιά ήταν η παρουσία της ελληνικής σημαίας που μετέφεραν οι σπουδαστές της ΑΕΝ Οινουσσών. Η ιστορία της ανάγεται από την περίοδο της Μικρασιατικής Καταστροφής όταν πρόσφυγες τη μετέφεραν από την καιόμενη Σμύρνη κι έκτοτε φυλάσσεται στις Οινούσσες.

Η πομπή μέσω της Λεωφόρου Αιγαίου διέσχισε το κέντρο και από εκεί μέσω της Απλωταριάς κατέληξε και πάλι στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Χίου θα συνεχιστούν αύριο στις 10:30 το πρωί με δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό, θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση  και κατάθεση στεφάνων από τον ΠτΔ στις 11:15 στο μνημείο ηρώων και θα κορυφωθούν με τη μεγάλη πολιτική και στρατιωτική παρέλαση στις 11:35 το μεσημέρι στην οδό Δημοκρατίας. 

Τέλος στις 12:45 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης Χίου από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου κ. Κλέαρχο Χρύση.

Δείτε παρακάτω φωτογραφικό υλικό, αργότερα θα αναρτηθεί το βίντεο

 
Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση