11.2.2013 11:02

Τιμή στον Μαύρο Καβαλάρη - ΒΙΝΤΕΟ

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΦΙΠΠΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Παρουσία πλήθους προσωπικοτήτων αλλά και της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής τα αποκαλυπτήρια του έφιππου ανδριάντα του στρατηγού Ν. Πλαστήρα.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο Φάρος Βαρβασίου που συστηματικά τα τελευταία 20 χρόνια χάρη στην επιμονή του Α. Αξιωτάκη κατάφερε να πάρει τελικά την έγκριση προκειμένου να κατασκευαστεί πιστό αντίγραφο του ανδριάντα που κοσμεί τη γενέτειρα του «Μαύρου Καβαλάρη» την Καρδίτσα.

Στη ζωή του Ν. Πλαστήρα αναφέρθηκε εκτενώς ο διοικητής της 96 Επιλαρχίας Αρμάτων Εθνοφυλακής Αντισυνταγματάρχης Ηλίας Κωστάκης αποσπώντας τα χειροκροτήματα του κόσμου.

Στην ιστορική και φυσική διασύνδεση του Ν. Πλαστήρα με τη Χίο κυρίως μετά την καταστροφή της Σμύρνης και την κατάρρευση του ελληνικού μετώπου αναφέρθηκε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Φάρου Βαρβασίου Α. Αξιωτάκης τονίζοντας ότι το ήθος και η στάση ζωής του στρατηγού συνεχίζουν να αποτελούν πρόκληση και παράδειγμα προς μίμηση για τους νεότερους.

Ομιλίες εκφώνησαν ο Δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης, ο Κ. Τριαντάφυλλος ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο βουλευτής Λέσβου Ν. Σηφουνάκης καθώς και εκπρόσωπος της επιτροπής παρακαλούθησης του έργου από την Καρδίτσα.

Τα εύσημα πάντως για τη διοργάνωση πήρε από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ ο ταξίαρχος της 96 ΑΔΤΕ Δημόκριτος Ζερβάκης, που σε όλη τη διήμερη επίσκεψη της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας στο νησί μας είχε επιμεληθεί μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια στις εκδηλώσεις.

Δείτε παρακάτω τα αποκαλύπτηρια του ανδριάντα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ "ΠΟΛΙΤΗ" ΣΤΟ FACEBOOK

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ