16.2.2017 13:43

Τη γλιτώνει προσωρινά η Χίος;

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΩΝ ΣΕ ΛΕΣΒΟ, ΣΑΜΟ ΚΑΙ ΚΩ

Κόντρα στη βούληση των τοπικών κοινωνιών και χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση των τοπικών αρχών, η κυβέρνηση προχωρά στη δημιουργία προαναχωρησιακών κέντρων στη Σάμο, στη Λέσβο και στην Κω καθώς χθες εγκρίθηκε η μεταφορά 150 οικίσκων από τον Ασπρόπυργο στα παραπάνω νησιά.

Όπως αναφέρει το "Σαμιακό Βήμα" Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο υπογράφει ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, εγκρίθηκε η προσωρινή παραχώρηση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας 150 ενιαία μεταφερόμενων 
οικίσκων τύπου  container των είκοσι πέντε (25) τ.μ, προς επισκευή, στις αποθήκες Ασπροπύργου για τη δημιουργία προαναχωρησιακών κέντρων κράτησης αλλοδαπών και ειδικότερα 50 οικίσκων στην Κω, 50 στη Λέσβο και 50 στη Σάμο.

Στην απόφαση πάντως δεν γίνεται καμία αναφορά στη Χίο, όπου η Κυβέρνηση έχει βρεθεί σε αδιέξοδο ως προς την εύρεση χώρου για τη δημιουργία τέτοιας δομής, μετά τη σθεναρή αντίσταση των κατοίκων ειδικά των Καμποχώρων που αρνούνται να συζητήσουν το ενδεχόμενο κέντρου κράτησης εντός της ΒΙ.ΑΛ..

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΔΩ 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ