29.4.2015 18:02

Θησαυρός, η γνώση για το Κάστρο [ΒΙΝΤΕΟ]

110 ΠΑΙΔΙΑ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΚΟΜΝΗΝΗ

Η Άννα Κομνηνή βρέθηκε στο Κάστρο μαζί με στρατιώτες, με κουρσάρους, με Τούρκους προύχοντες  και βυζαντινούς ευγενείς.

Κοστούμια και πρωταγωνιστές αλλοτινών χρόνων παρέλασαν στα στενά του Κάστρου στα πλαίσια του βιωματικού παιχνιδιού, του κρυμμένου θησαυρού που πραγματοποίησαν η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και οι Πρόσκοποι με τη συμμετοχή στην χθεσινή πρώτη μέρα, 110 παιδιών.

Συγκινημένη και απόλυτα ικανοποιημένη από τη συμμετοχή και το αποτέλεσμα όλης της προσπάθειας που ξεκίνησε από το internet με τη δημιουργία του ιστότοπου για την Άννα Κομνηνού και τα διαδραστικά παιχνίδια μέσα από τα οποία οι μαθητές μάθαιναν την ιστορία του Κάστρου και κατέληξε  στο χθεσινό κυνήγι του θησαυρού μέσα στο Κάστρο, η Ανατολή Βροχαρίδου από το Γραφείο Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που είχε την ιδέα και την υλοποίηση της, έβλεπε να παιδιά να συμμετέχουν ενεργά να παρατηρούν ,να γνωρίζουν ήδη  και να μαθαίνουν περισσότερα για την ιστορία του Κάστρου μας μέσα από το παιχνίδι.

Τα παιδιά ήταν χωρισμένα σε 11 ομάδες κι όλα μαζί με τη χρονοκάψουλα που κατασκεύασαν οι πρόσκοποι, αναζητούσαν τα στοιχεία που θα τους οδηγούσαν στον θησαυρό και στο κλειδί και στην επισκευή της χρονομηχανής για την επιστροφή της Άννας Κομνηνής στην εποχή της.

Σημαντική ήταν η συμβολή των προσκόπων  στην ολοκλήρωση της προσπάθειας τόσο στην κατασκευή της χρονομηχανής όσο και στην επάνδρωση των σταθμών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ