4.12.2012 11:10

Θετικά τα μηνύματα για τους υπαλλήλους των ΟΤΑ (ΗΧΟΣ)

ΠΙΣΤΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Οι δυσκολίες στην αποπληρωμή χρεών αλλά και το φλέγον θέμα των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων με οργανικές θέσεις στους ΟΤΑ όλης της χώρας βρέθηκαν στο επίκεντρο του χθεσινού έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από δημάρχους και συνδικαλιστικές ηγεσίες των εργαζομένων.

 

Όπως ανέφερε μιλώντας στον «π» τα μηνύματα σε ότι αφορά τις απολύσεις των υπαλλήλων είναι αισιόδοξα αφού ο υπουργός Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδης, μίλησε για μετατάξεις και όχι για απολύσεις.

«Ο υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι το πλεονάζον προσωπικό θα μεταταχθεί σε υπηρεσίες που έχουν ανάγκη από υπαλλήλους. Αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο για τους εργαζόμενους γενικότερα», είπε ο ίδιος.

 

Πιστή εφαρμογή του προϋπολογισμού

Στασιμότητα από την άλλη παρατηρείται με την καταβολή της δόσης των παρακρατηθέντων γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα τους δημάρχους ανά τη χώρα με δεδομένο ότι από 1/1/2013 όποιος δήμος παρεκκλίνει κατά 10% τότε θα του επιβάλλεται πρόστιμο.

«Όλοι οι πρόεδροι των ΠΕΔ είπαμε στον κ. Στυλιανίδη, ότι είναι αδιανόητο να μην ξεφύγουμε από τον προϋπολογισμό μας αν δεν καταβληθούν οι δόσεις από το ΥΠ.ΕΣ.. Λογικό και επόμενο είναι να ξεφύγουμε αν υπολογίσουμε σε έσοδα που τελικά δεν θα πάρουμε. Από αυτή την άποψη θα πρέπει να είναι περισσότερο συνεπείς στην καταβολή των δόσεων», κατέληξε ο κ. Λαμπρινούδης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ