8.10.2015 16:02

Θα γίνουν ομοιόμορφοι;

ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑΣ Η ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ

Δικαίωμα να λάβουν τις άδειες τραπεζοκαθισμάτων νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και μάλιστα για ετήσιο, και όχι 9μηνο διάστημα, θα έχουν από τις αρχές του έτους οι καταστηματάρχες της προκυμαίας.

Ήδη το Λιμενικό Ταμείο έχει ζητήσει από τους καταστηματάρχες να δηλώσουν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου τους χερσαίους χώρους που θέλουν να καταλάβουν στην προκυμαία ώστε να ακολουθήσει η διαδικασία της αδειοδότησης.

Οι τιμές

Σύμφωνα με τις τιμές που έχει δώσει το Λιμενικό Ταμείο στους καταστηματάρχες, για την προκυμαία στο τμήμα των νέων πεζοδρομίων το κάθε τετραγωνικό τιμάται στα 30 ευρώ, για την υπόλοιπη προκυμαία στα 20 ευρώ ανά τετραγωνικό και στην υπόλοιπη Χίο στα 15 ευρώ ανά τετραγωνικό.

Στοίχημα η ομοιόμορφη εικόνα

«Λογικές» και «συμβατές» χαρακτηρίζουν από την πλευρά τους οι καταστηματάρχες τις συγκεκριμένες τιμές, δηλώνοντας έτοιμοι να προχωρήσουν στην έναρξη του διαλόγου με το Λιμενικό Ταμείο ώστε όλοι να καταλήξουν σε ένα κοινό σχέδιο τόσο ως προς τις μη μόνιμες κατασκευές όσο και ως προς τις τέντες.

«Ο νόμος περί παραχωρήσεων σημειώνει ότι ως μη μόνιμη κατασκευή θεωρείται αυτή που μετά την απομάκρυνσή της δεν αλλοιώνει γεωμετρικά τον χώρο», ανέφερε στον «π» ο Μ. Μπελέγρης τονίζοντας ότι ήδη έχουν δοθεί ορισμένες σκέψεις στους καταστηματάρχες τόσο ως προς τις τέντες όσο και ως προς τους ανεμοθραύστες.

Όλα αυτά καθώς και οι λεπτομέρειες των προτάσεων που θα κατατεθούν προς το Λιμενικό Ταμείο θα βρεθούν στο επίκεντρο Γ.Σ. των καταστηματαρχών που θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι 15 Οκτωβρίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ