2.4.2013 12:07

“Θα επανέθλουμε όταν πληρωθούμε”

• ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΑΝΕΜΕΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ

Ατελέσφορες μέχρι και χθες αργά το απόγευμα αποδείχθηκαν οι επαφές του Αντιπεριφερειάρχη Χίου Κ. Γανιάρη με τον Περιφερειάρχη Ν. Γιακαλή αναζητώντας τον τρόπο μέσα από τον οποίο η Περιφέρεια θα μπορέσει να διαθέσει προς τους οδηγούς και τους μετόχους του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου μέρος των οφειλομένων.

Χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λ. Καλαγκιάς είχε συνάντηση με τον Κ. Γανιάρη χωρίς όμως να υπάρξουν νεότερες εξελίξεις, ικανές για να πείσουν τους οδηγούς που παραμένουν απλήρωτοι για 10 μήνες, να επιστρέψουν στα λεωφορεία και να εκτελέσουν τα δρομολόγια.

«Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Δεν θα εκβιαστούμε από κανέναν για να εκτελέσουμε μαθητικά δρομολόγια. 10 μήνες είμαστε απλήρωτοι. Υπάρχουν συνάδελφοι που παίρνουν φαγητό στα παιδιά τους με τα 2-3 ευρώ από τα εισιτήρια της γραμμής. Αν δεν μπουν χρήματα στους λογαριασμούς μας εμείς δεν επιστρέφουμε», ανέφεραν στον «π» οδηγοί.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου της εταιρίας Λ. Καλαγκιά ο οποίος επιβεβαίωσε ότι οι επαφές με την Περιφέρεια τα τελευταία 24ωρα είναι προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος.

Ο κ. Καλαγκιάς εξαπέλυσε τα πυρά του και προς τον αντιδήμαρχο Ομηρούπολης Ν. Νύκτα κυρίως για την πρόθεσή του να μεταφέρει τους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Βροντάδου από Συκιάδα και Λαγκάδα πληρώνοντας τους οδηγούς των λεωφορείων του Ν.Ο. Χίου και της ΠΕΚΕΒ.

«Αν περίσσευαν στον κ. Νύκτα τα 50 και τα 100 ευρώ να τα έδινε σε εμάς και εμείς θα κάναμε τα δρομολόγια. Αυτά τα χρήματα είναι του Δήμου, ας τα έδινε στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ και εμείς δεν θα λέγαμε όχι. Ο σκοπός μας δεν είναι να τιμωρήσουμε τα παιδιά. Ούτε μας αρέσει να καθόμαστε και να μην κάνουμε τίποτα. Όμως δεν μπορούμε να βάλουμε μπροστά τα λεωφορεία γιατί δεν έχουμε χρήματα για να τα κινήσουμε», είπε ο ίδιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και για αύριο Τετάρτη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ