8.6.2016 10:07

Τετ α τετ Μιχαηλίδη – Μουζάλα για το μεταναστευτικό

«ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΣΥΛΟΥ», ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΟΝ «π»

Πυρά κατά μερίδας κατοίκων του Χαλκειούς αλλά και του αντιπεριφερειάρχη Στ. Κάρμαντζη, χωρίς όμως να τους κατονομάσει ευθέως, εξαπολύει μέσω του «π» ο κυβερνητικός Βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλιδής, κατηγορώντας τους για εμπλοκή στη διαδικασία εξέτασης του ασύλου, που όπως είπε είναι ο μοναδικός δρόμος προς την κατεύθυνση αναχώρησης των προσφύγων από το νησί.

«Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει άλλη έξοδος απεμπλοκής. Ο μόνος δρόμος είναι να ξεκινήσει η διαδικασία εξέτασης τους ασύλου. Κάποιοι βέβαια έχουν σημαντικές ευθύνες για την πολυήμερη καθυστέρηση της διαδικασίας, όταν σε άλλα νησιά αυτή η εξέταση των αιτήσεων έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Δεν είναι όμως μόνο αυτοί που εμπόδισαν τη διαδικασία, είναι και αυτοί που με κάθε ευκαιρία προσπάθησαν να χτίσουν πολιτικά και μικροκομματικά πάνω στη γενικότερη κατάσταση, καλλιεργώντας κλίμα μισαλλοδοξίας στη χιώτικη κοινωνία. Ας μάθουν αυτοί οι κύριοι ότι όσοι ψαρεύουν σε θολά νερά προσφέρουν τις χείριστες υπηρεσίες στο νησί μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Συνάντηση με τον Μουζάλα

Μετά τα χθεσινά γεγονός ο Χιώτης Βουλευτής το πρωί της Τετάρτης θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με την ηγεσία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, με σκοπό να εξεταστούν όλες οι παράμετροι προς την κατεύθυνση εντατικοποίησης της διαδικασίας.

Ολοκληρώνεται η τοποθέτηση των οικίσκων

Μιλώντας στον «π» ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μέχρι τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των οικίσκων και των δικτύων της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου στη ΒΙ.ΑΛ., ώστε από την ερχόμενη Δευτέρα να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία της υπηρεσίας, αφού τα αιτήματα για άσυλο υπερβαίνουν συνολικά τα 2.500.

«Τα πράγματα είναι απλά. Μέσα από την εξέταση των αιτήσεων, όσοι δικαιούνται διεθνούς προστασίας θα πάνε στις χώρες που επιθυμούν, ενώ όσοι δεν δικαιούνται θα επιστραφούν στην Τουρκία, σύμφωνα με τις επιταγές της συμφωνίας που έχει υπογράψει η γείτονα χώρα με την Ε.Ε.. Άλλωστε και ο ίδιος ο Ερντογάν δήλωσε πριν δύο ημέρες ότι θα σεβαστεί πλήρως τη συμφωνία», κατέληξε ο κυβερνητικός βουλευτής. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ