26.4.2016 17:58

Τέλος στον ρουκετοπόλεμο [ΗΧΗΤΙΚΟ]

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΡΥΘΙΑΝΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗ ΔΙΕΞΑΧΘΗ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΟ ΕΘΙΜΟ

Στην κοινή απόφαση να μην ρίξουν ούτε μία ρουκέτα φέτος προχώρησαν τα συνεργεία του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερειθιανής έπειτα από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Τα εξώδικα και οι μηνύσεις από τους θιγόμενους κατοίκους του Βροντάδου, είχαν ως αποτέλεσμα την αλλαγή στάσης από την πλευρά της Αστυνομίας που διεμήνυσε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί πιστά φέτος με ότι αυτό συνεπάγεται. Επιπλέον οι πληροφορίες ότι στον Βροντάδου θα σταλούν διμοιρίες των ΜΑΤ έκανε τα συνεργεία να επανεξετάσουν τη στάση τους αφού όπως ανέφεραν, το έθιμο δεν μπορεί να διεξαχθεί κάτω από κλίμα πιέσεων και τρομοκρατίας.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση, τελικά αποφασίστηκε φέτος να μην πέσει καμία απολύτως ρουκέτα, αφού όπως επισημαίνουν οι ρουκετατζήδες αντιμετωπίζονται ως «εγκληματίες» επειδή συνεχίζουν ένα έθιμο εκατοντάδων ετών.

Το γεγονός πάντως ότι φέτος οι ρουκέτες που φτιάχτηκαν δεν ξεπερνούν τις 20.000 (τα προηγούμενα χρόνια ξεπέρασαν και τις 100.000) φαίνεται ότι δεν προσμετρήθηκε από καμία πλευρά αφού δύο από τις θιγομένους κατοίκους, των οποίων τα σπίτια βρίσκονται στη «ζώνη πυρός», δεν επιτρέπουν την επέμβαση των συνεργείων του Δήμου ώστε να τοποθετηθούν τα προστατευτικά σύρματα.

Ακούστε παρακάτω τις δηλώσεις του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Βροντάδου Μ. Κοσμά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ