28.6.2016 10:15

Τελικά νησίδες στο Νοσοκομείο

ΣΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Στη λύση των νησίδων φαίνεται ότι προσφεύγει τελικά η Τεχνική Υπηρεσία προκειμένου να καταστήσει ασφαλή τη διέλευση πεζών και οχημάτων μπροστά από την πύλη του Νοσοκομείου Χίου.

Η μελέτη που έχει στα χέρια της η Υπηρεσία, που θα παρουσιαστεί στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο και την οποία εκπόνησε η πολιτική μηχανικός Αρετή Παχουνδάκη προκρίνει την υλοποίηση υπερυψωμένων νησίδων διοχέτευσης της κυκλοφορίας και λωρίδων αναμονής των αριστερά στρεφόντων οχημάτων.

Σύμφωνα με την μελετήτρια η εν λόγω λύση οργανώνει την κυκλοφορία των οχημάτων με όρους ασφάλειας και αποτελεί μια οικονομική και εύκολα υλοποιήσιμη παρέμβαση.

Σε ότι αφορά στην άποψη της Τεχνική Υπηρεσίας για την εν λόγω μελέτη είναι ότι οργανώνει οργανώνει με τρόπο κατανοητό την κίνηση οχημάτων και πεζών στην περιοχή και αποτελεί παρέμβαση χαμηλού κόστους.

«Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα στοιχειοθετηθούν με μεγαλύτερη ακρίβεια τα επιμέρους χαρακτηριστιά όπως είναι οι διατομές , το μήκος των λωρίδων αλλά και το κόστος», δήλωσε στον «π» ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας Λ. Παπαλάνης σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η εφαρμογή του μοντέλου των κυκλικών κόμβων αποτελεί υπερβολική επιλογή καθώς αποτελεί λύση για περιπτώσεις που συνδέονταΙ από 4 και άνω κλάδοι κυκλοφορίας.

Η Τεχνική Υπηρεσία απορρίπτει μεταξύ άλλων και τη χρήση φωτεινών σηματοδοτών καθώς, όπως εξηγεί, πρόκειται για κοστοβόρα και μη δόκιμη επιλογή αφού από και προς την πύλη του Νοσοκομείου δεν υπάρχει συνεχής ροη οχημάτων κατά την διάρκεια της ημέρας, με αποτέλεσμα την αύξηση του βαθμού δυσφορίας των οδηγών και την επακόλουθη μη συμμόρφωση τους με τις ενδείξεις των σηματοδοτών, καθιστώντας επισφαλή την διέλευση οχημάτων και πεζών στο εν λόγω σημείο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ