9.8.2016 17:37

Τελικά δανείζεται για να αγοράσει τη ΒΙ.ΑΛ.

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ «ΦΕΣΙ» ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

Δια πυρός αντιπολιτεύσεων εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το πρωί της Τρίτης η απόφαση για σύναψη δανείου του Δήμου με την Εθνική Τράπεζα με σκοπό την αγορά του πρώην εργοστασίου της ΒΙ.ΑΛ..

Σύσσωμες οι αντιπολιτεύσεις υπογράμμισαν ότι δεν μπορεί ο Δήμος να επωμιστεί το βάρος αγοράς ενός κτιρίου που θα έπρεπε να έχει αγοραστεί με χρήματα του Υπουργείου, αφού ο σκοπός για τον οποίο χρησιμοποιείται αφορά κυρίως στη στέγαση των προσφύγων και των μεταναστών.

Υπογράμμισαν μάλιστα ότι η τοπική κοινωνία έχει επωμιστεί δυσανάλογο βάρος δεχόμενη τις επιπτώσεις της πολιτικής της κυβέρνησης να εγκλωβίσει στο νησί χιλιάδες άτομα μη έχοντας κανένα σχεδιασμό για τη διαχείρισή τους.

Στον αντίποδα ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς τόνισε ότι το Υπουργείο έχει δώσει ήδη 200.000 ευρώ τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την πρώτη δόση αγοράς του κτιρίου ενώ ανέφερε ότι σύντομα θα διατεθούν επιπλέον 200.000 ευρώ σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του κ. Μουζάλα.

Υπογράμμισε δε, ότι σε περίπτωση που το Υπουργείο φανεί συνεπές τότε δεν θα χρειαστεί κανένα δάνειο για την αγορά της ΒΙ.ΑΛ..

«Ο λόγος για τον οποίο παίρνουμε σήμερα την απόφαση για τη σύναψη δανείου είναι γιατί οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες. Πρέπει αυτή η απόφαση να πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο ώστε να δούμε εάν μπορούμε να πάρουμε το δάνειο. Αν τελικά δεν θελήσουμε το δάνειο μέχρι την 1η Δεκεμβρίου τότε δεν υπάρχει καμία ρήτρα για τον Δήμο», εξήγησε ο ίδιος, λέγοντας μάλιστα ότι σε βάθος 10ετίας οι τόκοι που θα βαρύνουν τα δημοτικά ταμεία είναι μόλις 30.000 ευρώ. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ