10.12.2012 14:08

Τελευταίο ταξίδι για τα πλοία του Μηνιώτη

- ΣΤΟ ΘΟΛΟΣ ΤΟ «ΤΕΛΟΣ» ΤΟΥ «VENUS»

Μέσα στις επόμενες 35 ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία απόσυρσης και του τελευταίου πλοίου της εταιρίας «Μηνιώτης» από τη μαρίνα του Νοσοκομείου, του «Ψαρά», καθώς ήδη από την προηγούμενη Πέμπτη τα άλλα δύο πλοία «Χιόνη» και «Καπετάν Σταμάτης» μεταφέρθηκαν στα ναυπηγία της Ελευσίνας ώστε να χρησιμοποιηθούν ως παλιοσίδερα.

Η εταιρία που ανέλαβε την ρυμούλκηση, επέλεξε να μεταφέρει τελευταίο το «Ψαρά» καθώς υπάρχουν επιπλέον προβλήματα μετά την πυρκαγιά στο εσωτερικό του πλοίου που είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

«Μέσα σε 30-35 ημέρες η εταιρεία πρέπει να έχει ολοκληρώσει τη μεταφορά και των τριών πλοίων έτσι όπως προβλέπει η σύμβαση. Θεωρούμε ότι όλα βαίνουν καλώς με δεδομένο ότι μέχρι στιγμής ο ανάδοχος της απομάκρυνσης έχει τηρήσει στο έπακρο τις δεσμεύσεις του», ανέφερε μιλώντας στον «π» ο κεντρικός Λιμενάρχης Χίου Γ. Σκανδάλης.

 

Μεταφέρεται και το «VENUS»

 

Η μεταφορά πάντως των τριών εγκαταλελειμμένων πλοίων του Μηνιώτη λειτούργησε θετικά σε ότι αφορά την απομάκρυνση ακόμα ενός σκάφους που ήταν παρατημένο στη μαρίνα του Νοσοκομείο. Πρόκειται για το αλιευτικό σκάφος «Venus» χιώτικων συμφερόντων.

«Έχουμε κάνει τις σχετικές επαφές με τον ιδιοκτήτη του αλιευτικού, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα κινήσει όλες τις διαδικασίες προκειμένου να μεταφέρει το σκάφος από τη μαρίνα του Νοσοκομείου στο Θόλος. Έτσι στο επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει και αυτό ώστε η μαρίνα της περιοχής να εξυπηρετεί τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε», είπε κλείνοντας ο κ. Σκανδάλης.

Η απομάκρυνση των πλοίων ίσως να ευνοήσει σε κάτι την ενεργοποίηση του θέματος της αξιοποίησης της Μαρίνας, μιας και αποτελούσε έναν από τους ανασταλτικούς παράγοντες. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ