17.8.2016 12:06

Τελευταία ελπίδα για τη Χίο το Κουρμπάν Μπαϊράμ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΦΙΞΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΑΔΕΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Σημαντική πτώση παρά τη χαλάρωση της Τουρκίας σε ότι αφορά στις άδειες και στις μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, καταγράφεται στις αφίξεις Τούκρων τουριστών στη Χίο.

Παρότι η Τουρκία προχώρησε στην άρση της αναστολής των αδειών των δημοσίων υπαλλήλων, αυτό φαίνεται ότι δεν επηρέασε τους γείτονες που όπως όλα δείχνουν, το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι η ολιγοήμερη απόδραση σε κάποιο από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Τα στοιχεία

Αυτό άλλωστε αποτυπώνουν και οι αριθμοί καθώς μετά από 4 χρόνια ο Ιούλιο έκλεισε με πτώση και όχι με άνοδο. Συγκεκριμένα το 2012 καταγράφηκαν για τον Ιούλιο 4.971 αφίξεις, το 2013 8.959 αφίξεις, το 2014 14.238, το 2015 14.670 και τον φετινό Ιούλιο 13.100 άτομα δηλαδή 1.570 επιβάτες λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του ο Δήμος το προφίλ των επισκεπτών μετά το πραξικόπημα έχει αλλάξει σημαντικά, αφού τη Χίο επισκέπτονται ηλικιακές ομάδες κάτω των 30 και άνω των 60 ετών στο πλαίσιο μονοήμερης κυρίως επίσκεψης.

"Η παραγωγική τάξη της Τουρκίας δεν έρχεται στη Χίο. Το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι να έρθουν διακοπές στο νησί. Από συνομιλίες που έχουμε με την απέναντι πλευρά, το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί ειδικά για τους δημοσίους υπαλλήλους λειτουργεί αποτρεπτικά για ένα ταξίδι στην Ελλάδα", σημείωσε στον "π" ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δημήτρης Καράλης.

Σκέψεις για τον Αύγουστο

Μεγαλύτερη αναμένεται να είναι η πτώση τον Αύγουστο καθώς το περασμένο τριήμερο, επισκέφθηκαν τη Χίο 1.595 άτομα, αριθμός καθόλου ικανοποιητικός καθώς τις προηγούμενες χρονιές ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου αποτελούσε σημαντικό πόλο έλξης ακόμα και για τους Μουσουλμάνους γείτονες.

Τουριστικοί μάλιστα κύκλοι σημειώνουν ότι τελευταία ελπίδα για τη Χίο, που ίσως μετριάσει τις απώλειες από την πτώση του Ιουλίου και του Αυγούστου θα αποτελέσει το Κουρμπάν Μπαϊράμ το οποίο γιορτάζουν οι γείτονες στις 13 Σεπτεμβρίου.

"Μετά το τέλος του Σεπτέμβρη θα δούμε τις πραγματικές απώλειες από την Τουρκία και θα τις αποτιμήσουμε", κατέληξε σε δηλώσεις του ο κ. Καράλης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ