6.11.2014 13:18

Τελεσίγραφο από το ΠΕΔΥ

ΑΝ ΔΕ ΒΡΕΙΤΕ 40.000 ΕΥΡΩ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Την ύστατη προειδοποίηση προς όλους τους αρμόδιους φορείς, προς το ΠΕΔΥ και το υπουργείο Υγείας και όλους τους τοπικούς παράγοντες απευθύνει ο Π. Βρουλής ως υπεύθυνος για το ΠΕΔΥ της Χίου, σχετικά με τη συνέχιση της λειτουργίας του μικροβιολογικού εργαστηρίου.

 

 

Μέχρι τέλος Δεκέμβρη

Με νύχια και με δόντια κρατούν οι υπεύθυνοι τη λειτουργία του μικροβιολογικού εργαστηρίου στο ΠΕΔΥ (ή όπως όλοι το γνωρίζουμε στο ΙΚΑ). Το προσωπικό είναι αποσπασμένο στο νοσοκομείο, κάποιες αναλύσεις γίνονται στο ΠΕΔΥ κάποιες μεταφέρονται στο Σκυλίτσειο κι έτσι με αλχημείες επί της ουσίας και το ένα λειτουργεί που είχε απαξιωθεί εντελώς αλλά και το μικροβιολογικό του Σκυλίτσειου υποβοηθάται.

Τα υλικά όμως επαρκούν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Από κει και πέρα θα είναι αδύνατο να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς την αγορά ενός βιοχημικού αναλυτή αξίας 30.000 ευρώ και χωρίς ενός αιματολογικού αναλυτή αξίας 5.000 ευρώ. Όπως σημειώνεται στην επιστολή του κ. Βρουλή, η συνολική δαπάνη δεν ξεπερνά τις 40.000 ευρώ και σκοπός της επιστολής είναι κυρίως η ενεργοποίηση όλων για την εξεύρεση του συγκεκριμένου χρηματικού ποσού.

 

Οι δεσμεύσεις

«Όλοι έχουν δεσμευθεί ότι θα βοηθήσουν, όμως ο καιρός περνά και στην πράξη δε βλέπουμε τίποτα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε την προκήρυξη ενός διαγωνισμού. Θα είναι μια διαδικασία που θα κρατήσει πάνω από χρόνο με ότι αυτό συνεπάγεται για το εργαστήριο και τη λειτουργία του», δήλωσε στον «π» ο κ. Βρουλής εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους απευθύνει προς κάθε αποδέκτη τη συγκεκριμένη επιστολή.

 

Με ένα χιλιάρικο το μήνα

Αν αναλογιστεί βέβαια κανείς τα χρήματα που σπαταλιούνται δεξιά κι αριστερά από το δημόσιο, το μηνιαίο κόστος λειτουργίας του εργαστηρίου, είναι αστείο.  «Το κόστος λειτουργίας του ανέρχεται περίπου στα 1.100 ευρώ μηνιαίως για μικροβιολογικές εξετάσεις τουλάχιστον 50 ασφαλισμένων ημερησίως» τόνισε ο κ. Βρουλής αιτιολογώντας την αναγκαιότητα της λειτουργίας του εργαστηρίου

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ