24.3.2015 12:58

Τάση χρηματοδότησης ολοκληρωμένης της επισκευής από το «Στ. Νιάρχος»

• ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ

Με μια ευχάριστη διαπίστωση έκλεισε η μονοήμερη αυτοψία εκπροσώπων του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος» στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο. Ο κ. Πάνος Βαζαίος (Διαχειριστής Δωρεών) και ο κ. Κώστας Λιβέρης (Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης Δωρεών) διαπίστωσαν την αναγκαιότητα χρηματοδότησης της επισκευής της πρώην Χειρουργικής Κλινικής και τη μετατροπή της σε σύγχρονη Παθολογική πτέρυγα, έδειξαν όμως να κινούνται στην κατεύθυνση επιλογής χρηματοδότησης ολοκληρωμένου του έργου.

Όπως είχε αποκαλύψει ο «π», η διοίκηση του Νοσοκομείου Χίου, για να αυξήσει τις πιθανότητες να πεισθεί το Ίδρυμα για τη δωρεά, υπέβαλε πρόταση γύρω στις 500.000 ευρώ, που κάλυπτε τις πολύ επείγουσες παρεμβάσεις. Με εμπειρία στην υποστήριξη και τη διαχείριση δωρεών τα δύο στελέχη του Ιδρύματος έδειξαν ενδιαφέρον για τη χρηματοδότηση στο σύνολο του έργου (εξωτερικά επιχρίσματα, μηχανολογικός εξοπλισμός κ.α.).

Το ενδιαφέρον τους εξέπληξε θετικά το διοικητή και την τεχνική ομάδα που συμμετείχε στη σύσκεψη εκ μέρους του «Σκυλιτσείου», την οποία αποτελούσαν οι Γιώργος Σαρρής (ηλεκτρολόγος μηχανικός), Άρης Σταμούλας (πολιτικός μηχανικός), Μανώλης Κράκαρης (μηχανολόγος μηχανικός) και  Φώτης Πρινάρης (προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου).

Σε ένα μήνα

Η τεχνική ομάδα του «Σκυλιτσείου» δεσμεύτηκε μέχρι τέλος Απριλίου να καταθέσει όλες τις απαραίτητες συμπληρωματικές μελέτες, που θα καταστούν άρτια και υπερσύγχρονη την Παθολογική Κλινική, αντάξια της φήμης και της εμβέλειας του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου – και της δωρεάς – ενδέχεται να ξεπεράσει το 1 εκ. ευρώ. Ως τότε και η διοίκηση του Ιδρύματος θα έχει συνυπολογίσει όλα τα δεδομένα και θα έχει καταλήξει στην απόφαση χρηματοδότησης του έργου, βάζοντας ένα μεγάλο λιθάρι στην υγειονομική αναβάθμιση του νησιού μας.

Τα στελέχη του Ιδρύματος δεν έκρυψαν το δισταγμό τους για την τροπή μιας ενδεχόμενης συνεργασίας από τυχόν μεταβολή στο χάρτη των διοικήσεων των Νοσοκομείων. Ωστόσο ο κ. Επιτροπάκης τα διαβεβαίωσε ότι στο χώρο της υγείας και ιδιαίτερα του Νοσοκομείου Χίου είναι διασφαλισμένη η συνέχεια, ανεξαρτήτως προσώπων στη διοίκηση, από τη στιγμή μάλιστα που το συγκεκριμένο έργο είναι διακαής πόθος όλης της κοινωνίας της Χίου.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ