7.12.2015 17:02

Τα πλάνα...

Η περιοδεία Μάνεση στη Χίο για λογαριασμό της εκπομπής «60 λεπτά Ελλάδα» πήγε σχετικά καλά. Πολλά τα παράπονα ότι δεν προβλήθηκαν με κάποιο ειδικό βάρος τα πλεονεκτήματα του νησιού όμως σε μια εκπομπή μιας ώρας, τι να προλάβεις να δείξεις και τι να περιορίσεις.

Εντύπωση μου έκανε η ανάρτηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Γιάννη Ζαφείρη για τα κλεμμένα πλάνα, όπως ισχυρίζεται, που διάνθισαν την εκπομπή του Μάνεση.

Όπως είναι γνωστό, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. έχει δημιουργήσει μια σειρά από εναέρια βίντεο διαφόρων περιοχών του νησιού (Βολισσός, Παλαιά Ποταμιά, Ανάβατος, Δότια) τα οποία προφανώς η εκπομπή χρησιμοποίησε χωρίς να λάβει σχετική άδεια από το Γιάννη και το Περιφερειακό Θέατρο. Δίκαια λοιπόν αναρωτιέται κατά πόσο αυτές οι πρακτικές είναι σωστές και θεμιτές, όταν σου παίρνουν τον ιδρώτα σου και καμαρώνουν και από πάνω.   

...και τα δικαιώματα

(Το άλλο απίστευτο που συνέβη με τα εναέρια βίντεο είναι πρακτική αρχαιολογική. Και το επισημαίνω στη βάση της λογικής που διακατέχει φορείς του δημοσίου να βγάζουν από τη μύγα... ξίγκι. Η Αρχαιολογία, επισημαίνει ο Ζαφείρης, στέλνει επίμονα λογαριασμούς για να πληρωθούν οι λήψεις που έγιναν. Οι εναέριες! Προφανώς έχει βγει τιμοκατάλογος που προβλέπει πόσο κοστίζει να τραβήξεις το Κάστρο της Βολισσού με την ατομική σου φωτογραφική, πόσο  κοστίζει εφόσον την προβάλλεις στο διαδίκτυο και εσχάτως, μιας και η τεχνολογία είναι καινούργια, πόσο κοστίζουν οι εναέριες λήψεις!

Έχει άραγε σταματημό αυτή η λογική; 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ