25.6.2012 13:37

"Τα ναρκωτικά είναι σκοτάδι και απομόνωση" (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Με τον ενδιαφέρον του κόσμου να είναι αυξημένο σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, ξεκίνησαν σήμερα οι διήμερες εκδηλώσεις του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χίου, με την ευκαιρία της  Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον «π» ο διοικητής του Τ.Δ.Ν. Γ. Κεβόπουλος, πρωτεύοντα ρόλο στο μείζον αυτό κοινωνικό πρόβλημα παίζει η οικογένεια αλλά και ο κοινωνικός περίγυρος των νέων ατόμων.

«Η Οικογένεια είναι το Α και το Ω στη σωστή διαπαιδαγώγηση των νέων. Η άποψή μου είναι ότι ένας έφηβος ή μία έφηβη μπορεί να κάνει τα πάντα, να αγωνιστεί, να διασκεδάσει, να ερωτευτεί, μακριά από τα ναρκωτικά. Αυτές οι ουσίες είναι σκοτάδι, είναι η απομόνωση, δεν είναι λύση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεβόπουλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του διοικητή της Ασφάλειας Χίου Α. Δαμίρη, ο οποίος τόνισε ότι ο ρόλος των διήμερων εκδηλώσεων είναι η πρόληψη.

«Εμείς είμαστε εδώ. Η αστυνομία και τα στελέχη της είναι εδώ. Όχι μόνο σήμερα αλλά ολόκληρο το 24ωρο κάθε ημέρα. Είμαστε εδώ και στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία να κρατήσει τα παιδιά και τους νέους μακριά από αυτόν τον εφιάλτη. Η πρόληψη και η σωστή ενημέρωση μπορούν να σώσουν περιστατικά και καταστάσεις. Οι γονείς θα πρέπει να είναι κοντά στα παιδιά. Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι ο διάλογος με το παιδί είναι και η λύση του προβλήματος. Τα ναρκωτικά δεν είναι λύση. Είναι εφιάλτης και για τον χρήστη και για τον περιβάλλον του», σημείωσε ο κ. Δαμίρης.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα με αγώνα μπάσκετ 3χ3 στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ στο χώρο λειτουργεί και καλοκαιρινό μπαζάρ από το Κέντρο Ημέρας Χίου με χειροποίητα προϊόντα που επιμελήθηκαν οι επωφελούμενοι του προγράμματος.

Χορηγός Επικοινωνία των εκδηλώσεων είναι η Εφημερίδα «Πολίτης». 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ