27.1.2017 22:11

Τα βοσκοτόπια έστειλαν στο δικαστήριο 26 Δημοτικούς Συμβούλους

ΣΤΕΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ 12 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ 10 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΑ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Μία δικαστική περιπέτεια 26 δημοτικών συμβούλων καθώς και η αυστηρή ποινή που επιβλήθηκε στον πρώην αντιδήμαρχο Παντελή Στεφάνου ανέδειξε για μία ακόμη φορά το ζήτημα της επαρκούς νομικής τους κάλυψης από τη νομική υπηρεσία του Δήμου.

Όπως έγινε γνωστό από τον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλη Μυριαγκό, οι 26 Δημοτικοί Σύμβουλοι της δημοτικής αρχής Λαμπρινούδη, σύρθηκαν στα δικαστήρια επειδή ψήφισαν την εισήγηση του τότε αντιδημάρχου Π. Στεφάνου για μετακίνηση των βοσκών από τα βοσκοτόπια που είχαν καεί το 2012 σε περιοχές που άλλες ήταν ιδιωτικές ή άλλες είχαν χαρακτηριστεί αναδασωτέες από τις μεγάλες πυρκαγιάς της δεκαετίας του 1990.

Η δικαιοσύνη έκρινε ως παράνομη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αθωώνοντας τους 25 πρώην δημοτικούς συμβούλους αλλά καταδικάζοντας τον Π. Στεφάνου σε φυλάκιση 10 μηνών και στέρηση 12 μηνών των πολιτικών του δικαιωμάτων, απόφαση κατά της οποίας ασκήθηκε άμεσα έφεση.

Επειδή δε, δεν είχε προβλεφθεί νομική κάλυψη από την πλευρά του Δήμου στο τέλος της δίκης και οι 26 διαίρεσαν το ποσό της αμοιβής του δικηγόρου, προκειμένου να τον πληρώσουν. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ