Κοινωνία

24/8/16 18:27

τελ. ενημ.: 25/8/16 17:24

Συντάσσονται οι πίνακες υλοτομίας για τα καμένα [BINTEO]

ΣΤΗ ΧΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ Π. ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ

Μάχη με το χρόνο προκειμένου να καταρτηθούν άμεσα οι πίνακες υλοτομίας για τις καμένες εκτάσεις από την πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου δίνει ο Δήμος Χίου.

Με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο  της Τετάρτης ψήφισε τη δαπάνη για τη σύνταξη των πινάκων, μία διαδικασία που είχε καθυστερήσει σημαντικά στην περίπτωση της πυρκαγιάς του 2012. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην περίπτωση του 2012 οι πίνακες συντάθηκαν σχεδόν 2,5 χρόνια αργότερα με αποτέλεσμα αρκετή καύσιμη ύλη να παραμείνει στις καμένες εκτάσεις.

Η ενίσχυση των Μαστιχοχωρίων και η οικονομική ενίσχυση του Δήμου θα βρεθούν στο επίκεντρο συνάντησης του Δημάρχου με τον Υπ. Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή το πρωί της Παρασκευής. Την ίδια ημέρα θα βρεθεί στο νησί μας και ο καθηγητής Δασολογίας του Α.Π.Θ. Παναγιώτης Στεφανίδης προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση μετά την τελευταία καταστροφική πυρκαγιά.

«Πρέπει να δούμε με απλούς τρόπους και διαδικασίες τις αποφάσεις που πρέπει να παρθούν και σε ποια σημεία. Το παρελθόν έδειξε όταν αν αργήσουμε σε αυτή τη φάση τότε οι συνέπειες θα είναι δυσάρεστες», ανέφερε σε δηλώσεις του στον «π» ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς. 

Δείτε επίσης