3.7.2014 10:48

Συνεχίζονται οι αφίξεις μεταναστών

ΑΚΟΜΑ 40 ΑΤΟΜΑ ΑΠΌ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΣΕ ΠΑΝΑΓΙΑ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ΚΑΙ ΓΡΙΔΙΑ

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η μεταναστευτική ροή ατόμων από τα έναντι τουρκικά παράλια στη Χίο. Στους 220 και πλέον μετανάστες του προηγούμενου 3ημέρου, προστέθηκαν επιπλέον 40 άτομα.

Οι 13 εντοπίστηκαν τις βραδινές ώρες της Τετάρτης στην «Παναγία» Οινουσσών από πλωτό περιπολικό του Λιμεναρχείου Χίου.

Παράλληλα το Λιμεναρχείο εντόπισε στις 05:30 το πρωί της Πέμπτης 27 άτομα στην παραλία των Γριδίων.

Στη συνέχεια ανωτέρω μετανάστες οδηγήθηκαν στο λιμένα Χίου όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ πρόκειται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» για διενέργεια ιατρικών εξετάσεων.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

70 άτομα στα νησιωτικά Λιμεναρχεία

Παράλληλα έπειτα από ενημέρωση που είχε ο Χιώτης Βουλευτής Κ. Τριαντάφυλλος μέσα στα επόμενα 24ωρα, με απόφαση του Αρχηγείου αναμένεται η ενίσχυση των Λιμεναρχείων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με επιπλέον 70 άτομα.

Όπως έγινε γνωστό τα συγκεκριμένα άτομα θα αποσπαστούν για 2 μήνες από τη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του "π", μεγάλος αριθμός θα στελεχώσει τις κενές θέσεις του Λιμεναρχείου Χίου, που από το 2013 έχουν μειωθεί κατά 45. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ