27.2.2014 16:33

Συμπλήρωμα στο Ομήρειο το νεοκλασσικό της Απλωταριάς

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ

Σε πολιτιστική στέγη που θα λειτουργεί παράλληλα με το Ομήρειο θα μετατραπεί σύμφωνα με την εισήγηση του Δήμου το νεοκλασσικό κτίριο της Απλωταριάς που εντάχθηκε μέσω ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 690.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Π. Λαμπρινούδη το γεγονός ότι συχνά το Ομήρειο αναγκάζεται να ακυρώσει εκδηλώσεις εξαιτίας της ανεπάρκειας χώρων, οδήγησε τη δημοτική αρχή να μετατρέψει το συγκεκριμένο κτίριο σε πολιτιστική δομή.

«Είναι γεγονός ότι συχνά αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τις εκδηλώσεις στο Ομήρειο. Είναι τόσες πολλές που και η μεγάλη αίθουσα και ο χώρος για εκθέσεις αλλά και η μικρή αίθουσα του 2ου ορόφου δεν αδειάζουν ποτέ.

Το τελευταίο μάλιστα διάστημα το πρόγραμμα του Ομηρείου είναι τόσο γεμάτο με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να φιλοξενήσουμε όλες τις εκδηλώσεις», ανέφερε ο ίδιος.

«Έχουμε προβλέψει να τοποθετηθούν έπιπλα, σκεύη, βάθρα, καρέκλες, μικροφωνική εγκατάσταση και όλα όσα χρειάζονται για να μετατραπεί αυτό το αναξιοποίητο μέχρι σήμερα κτίριο σε πολιτιστική στέγη, ικανή για να φιλοξενήσει εκδηλώσεις, ομιλίες και σεμινάρια», κατέληξε ο δήμαρχος Χίου.

Η χρηματοδότηση

Με εξασφαλισμένους τους πόρους από το ΕΣΠΑ μέσω του προγράμματος ανάδειξης και αειφόρου ανάπτυξης ιστορικών οικισμών ο Δήμος θα κληθεί να καταβάλει μόλις μερίδιο 40.000 ευρώ ενώ το υπόλοιπο ποσό των 690.000 ευρώ θα καλυφθεί από την Περιφέρεια. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ