Κοινωνία

20/12/15 21:20

τελ. ενημ.: 21/12/15 13:23

Συγκλονίζει ο πνιγμός 2χρονου αγοριού στις Οινούσσες

ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ Ο 58ΧΡΟΝΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΕΒΑΙΝΑΝ 61 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Σε υγρό τάφο για δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες μετατρέπεται καθημερινά το Αιγαίο, με κάποιους από αυτούς να μην καταφέρνουν ποτέ να φθάσουν στο όνειρο της νέας πατρίδας.

Μετά τον πνιγμό 5χρονου κοριτσιού στον γειτονικό Τσεσμέ, σειρά είχαν οι Οινούσσες, εκεί όπου το Λιμενικό κατάφερε να διασώσει και να περισυλλέξει 61 πρόσφυγες που επέβαιναν σε ξύλινη λέμβο και η οποία προσάραξε σε βράχο με αποτέλεσμα να βουλιάξει.

Παρότι η κινητοποίηση υπήρξε άμεση για ένα δίχρονο αγόρι από τη Συρία ήταν ήδη αργά. Παρότι αρχικά αγνοούταν λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε πνιγμένο στις ακτές της Παναγίας Οινουσσών.  

Οι παραπάνω συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ από τους αλλοδαπούς πρόσφυγες υποδείχθηκε ένας 58χρονος αλλοδαπός ως ο χειριστής του σκάφους, ο οποίος και συνελήφθη για τη μεταφορά των αλλοδαπών, παράνομη είσοδο στη χώρα καθώς και για ανθρωποκτονία από αμέλεια. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο σορό του αγοριού.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση