29.10.2015 18:46

Συγκλονιστικές στιγμές σε διάσωση προσφύγων στη νότια Χίο [ΒΙΝΤΕΟ]

Συγκινητικές στιγμές από αυτές που εκτυλίσσονται καθημερινά στα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα, εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης ανοιχτά της νότιας Χίου.

Δύο φουσκωτές βάρκες που μετέφεραν 100 περίπου άτομα, παρασύρθηκαν από τον δυνατό αέρα με αποτέλεσμα αρκετοί από τους επιβαίνοντες να πέσουν στη θάλασσα.

Από μηχανής θεός ο ψαράς Στέφανος Ζαννίκος που εκείνη την ώρα έπλεε με αλιευτικό γρι-γρι, ο οποίος έπειτα από συνεννόηση με τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας προχώρησε στη διαδικασία περισυλλογής τους.

Μετά το μεσημέρι της Πέμπτης το αλιευτικό που μετέφερε τους εξαθλιωμένους πρόσφυγες ανάμεσα στους οποίους πολλά παιδιά και βρέφη, προσέγγισε στο λιμάνι της Χίου όπου ακολούθησαν συγκλονιστικές εικόνες.

Στο σημείο περίμενε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να παραλάβει έναν Σύριο άνδρα ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα από την υποθερμία καθώς και μία γυναίκα με κάταγμα στο πόδι.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ