16.11.2020 11:54

Συνταξιούχοι ΕΦΚΑ: «Τιμάμε τα θύματα της 7χρονης δικτατορίας»

Σε ανακοίνωση τους οι Συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ  τιμούν  την 47η επέτειο από την ηρωική  εξέγερση του Πολυτεχνείου.

«Ο αγώνας για ψωμί-παιδεία-ελευθερία παραμένει επίκαιρος στις μέρες μας ,στις μέρες της πανδημίας. Είναι μέρα μνήμης και αγώνα ,αγώνα σε ιδιαίτερες συνθήκες ,παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας. Τιμάμε τα θύματα της 7χρονης δικτατορίας ,τους νεκρούς ,τους βασανισθέντες, όσους διώχθηκαν, φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν».

 Συνεχίζουν τους αγώνες όντας οι ίδιοι ευπαθής κοινωνική ομάδα και ζητούν την ενίσχυση του του εθνικού συστήματος υγείας με:

 -   Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας.

 -   Μαζικά δωρεάν τεστ

 -   Μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

 -   ‘Αμεση καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε όσους εκκρεμεί η καταβολή τους.

 Εγκληματικές είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Εγκληματικές είναι οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το εθνικό σύστημα υγείας, με την ανύπαρκτη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ,το διαχρονικό κλείσιμο μονάδων υγείας ,την υποστελέχωση  των  υπολοίπων ,καταλήγοντας σε νοσοκομεία μιας νόσου και με τις αγωνιώδης εκκλήσεις  του προέδρου του Π.Ι.Σ  σε γιατρούς για να προστρέξουν να βοηθήσουν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Και από την άλλη να επιρρίπτει την ευθύνη  στο εργατικό κίνημα εστιάζοντας στην ατομική ευθύνη.»

Τέλος τονίζουν τον χαρακτήρα της επετείου: «Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι δεν είναι  απλά άλλη μία «επέτειος» αλλά και αγωνιστική διεκδίκηση και φροντίζει με κάθε τρόπο να μη διαταραχθεί η επίθεσή της, με  τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και το νομοσχέδιο έκτρωμα που φέρνει στη Βουλή».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: ΕΦΚΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ