27.11.2012 17:22

Στους δρόμους ξανά τα Άτομα με Αναπηρία (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Β. Αιγαίου στην οδό Δημοκρατίας 8 πραγματοποιούν αύριο στις 11 το πρωί τα μέλη των αναπηρικών οργανώσεων του νησιού, στα πλαίσια πανελλαδικής κινητοποίησης της Ε.Σ.Α.με.Α. με κύριο αίτημα την άμεση ανατροπή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που εντάσσει τα αναπηρικά επιδόματα στις γενικότερες περικοπές.
Γι’ αυτό το λόγο σήμερα η πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Σ. Μιχάλα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Π. Τζούμας και ο γονέας Σ. Παραδείσης εκ μέρους του Ειδικού Σχολείου, παραχώρησαν Συν. Τύπου στα ΜΜΕ τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι:
 
«Η προστασία του συνόλου των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία είναι αίτημα, το οποίο έχει αναγνωριστεί από τον ίδιο των Πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση και όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας.
Η κατάργηση των ελαχίστων εξαιρέσεων που προβλέφτηκαν για τα άτομα με αναπηρία από τις μειώσεις των συντάξεων του μεσοπρόθεσμου με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, μόλις 10 ημέρες μετά τη ψήφισή τους από τη Βουλή χαρακτηρίστηκε, δικαίως, πράξη βαθύτατα αντικοινωνική», είπαν οι ίδιοι τονίζοντας ότι ο αγώνας θα πρέπει να είναι διαρκής.  
 
ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ:
 
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ