27.11.2014 9:36

Στον «πατριωτισμό» των περιπτερούχων επαφίεται η ελεγχόμενη

ΑΠΟ 0,5 ΕΩΣ 2,00 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Σε δύο βασικούς παράγοντες, το ενδιαφέρον των περιπτερούχων να προμηθευτούν κάρτες στάθμευσης και στη θέληση της Τροχαίας Χίου να εποπτεύσει επαρκώς το μέτρο, επαφίεται αυτή τη φορά η επιτυχία της εφαρμογής του μέτρου της ελεγχόμενης που επανέρχεται στην καθημερινότητά μας από την προσεχή Δευτέρα.

Αν και στο παρελθόν πολλάκις είχε επιχειρηθεί να εφαρμοστεί επιτυχώς περιμετρικά του κέντρου, τόσο η απροθυμία των περιπτερούχων να προμηθεύονται διαρκώς κάρτες όσο και η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας είχαν σαν αποτέλεσμα το μέτρο αρχικά να ατονήσει και αργότερα να καταργηθεί, χωρίς κανείς να επιχειρήσει την επαναφορά του.

«Είμαστε έτοιμοι»

Τουλάχιστον αυτό υποστήριξε με τα λεγόμενά του στον «π» ο διοικητής της Τροχαίας Δ. Αυγερινός, που χθες έλαβε την εντολή από το Δήμο Χίου να βγάλει συνεργεία στον δρόμο από την ερχόμενη Δευτέρα.

«Θα υπάρξει μία μικρή περίοδος χάριτος 1-2 ημερών, όπου ο κόσμος που κατεβαίνει στο κέντρο θα ενημερώνεται για την εφαρμογή του μέτρου. Όμως πέρα από αυτό το χρονικό διάστημα δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία», ανέφερε ο ίδιος στον «π».

Όπως προβλέπει ο σχεδιασμός δύο στελέχη της Τροχαίας θα αναλάβουν την πλήρη εφαρμογή του μέτρου κατά τις ώρες που τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, πραγματοποιώντας συνεχώς κύκλους τόσο γύρω από τον δημοτικό κήπο όσο και στην οδό Καρπασίας (πίσω από το Δημαρχείο).

Το αντίτιμο

Η νέα απόφαση της Επιτροπής Κυκλοφορίας καθορίζει ότι το αντίτιμο για μισή ώρα στάθμευσης είναι 50 λεπτά,  για μία ώρα 1 ευρώ και 2 ευρώ για 2 ώρες στάθμευσης. Για τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου που διαμένουν περιμετρικά του κήπου προβλέπεται η παραχώρηση ειδικής κάρτας στάθμευσης έπειτα από αίτηση με ισχύ ενός χρόνου έναντι 10 ευρώ.

Την ίδια ώρα πάντως επιφυλακτικοί είναι οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου τουλάχιστον ως προς το σκέλος της προμήθειας καρτών από τους ιδιοκτήτες περιπτέρων. Δεν είναι μάλιστα τυχαίο ότι και στο πρόσφατο παρελθόν ελάχιστοι ήταν αυτοί που έσπευσαν να προμηθευτούν κάρτες με αποτέλεσμα να είναι πραγματικά δυσεύρετες.

«Η διαδικασία είναι τέτοια που ο ίδιος ο περιπτεράς έρχεται να ζητήσει κάρτες από εμάς. Εμείς δεν «πουλάμε», δίνουμε τις κάρτες και μέσα στην τιμή συνυπολογίζεται και το αντίστοιχο κέρδος του»,  ανέφερε στον «π» υπηρεσιακό στέλεχος του Δήμου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ