11.2.2014 11:04

Στον πάγο η εκμίσθωση δημοτικών ακινήτων της οδού Δημοκρατίας

ΞΕΣΠΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ «ΠΑΓΩΣΑΝ» ΚΑΤ’ ΑΡΧΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΕΚΜΙΣΘΩΣΕΙ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Το πάγωμα των δημοπρασιών των εναπομεινάντων δημοτικών κτιρίων της Οδού Δημοκρατίας ώστε να χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση των δημοτικών υπαλλήλων ζήτησε με παρέμβασή της από την Οικονομική Επιτροπή η διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο.

«Σαν σαρδέλες»

Με αυτή την παραστατική έκφραση ο πρόεδρος του Συλλόγου, Αλ. Γαϊτάνος, θέλησε να περιγράψει τις συνθήκες εργασίας υπαλλήλων του Δήμου ελλείψει χώρων.

«Η κατάσταση είναι δραματική. Δεν ξέρω πως μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλά παρακαλούμε όποιους αμφιβάλλουν να έρθουν στην Οικονομική Υπηρεσία, να δουν πως δουλεύουν οι εργαζόμενοι. Μέχρι και αποθήκες έχουν γίνει γραφεία για να μπορέσουμε να στεγάσουμε μέσα τους υπαλλήλους. Φανταστείτε ένα γραφείο να φιλοξενεί 6-7 που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους», είπε ο κ. Γαϊτάνος, ζητώντας όσα ανακαινισμένα κτίρια της οδού Δημοκρατίας δεν έχουν ενοικιαστεί σε ιδιώτες να χρησιμοποιηθούν για την ανάγκη στέγασης υπηρεσιών του Δήμου.

Πιέζουν για αποχώρηση την Πρωτοβάθμια

Στη συζήτηση που ακολούθησε εντός της Οικονομικής Επιτροπής το θέμα περιστράφηκε και γύρω από την άρνηση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να εγκαταλείψει τον 1ο όροφο του κτιρίου της οδού Οινοπίωνος. Ο Αλ. Γαιτάνος χαρακτηρίζοντας τη στάση της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ακατανόητη ανέφερε:

«Ο κ. Κελεπερτζής, παρότι έχει βρεθεί χώρος από την Περιφέρεια, αρνείται τη μετεγκατάσταση λέγοντας ότι , αν ο χώρος δεν είναι ευήλιος και ευάερος, δεν πάει πουθενά. Δηλαδή εμείς που δουλεύουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες τι είμαστε; Ζητώ σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή να κάνει δεκτό το αίτημά μας και να δεσμευτεί ότι τα κτίρια της Οδού Δημοκρατίας δεν θα δημοπρατηθούν αλλά θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες στέγασης του Δήμου», κατέληξε ο ίδιος.

Σιγοντάρει η ΛΑ.Σ.

Το αίτημα των υπαλλήλων ενστερνίστηκε και ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ. ,Μ. Σκούφαλος, σημειώνοντας ότι είναι αδύνατο την ώρα που ο Δήμος διαθέτει δημοτικά ακίνητα στον κάθε λογής σύλλογο να μην τα διαθέτει για τους υπαλλήλους του.

«Δεν είναι η ώρα να χάσουμε χρήματα»

Στην ανάγκη πίεσης ώστε να μετεγκατασταθεί η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εστίασε ο Δήμαρχος Χίου, σημειώνοντας ότι, αν ο πρώτος όροφος της οδού Οινοπίωνος ήταν στα χέρια του Δήμου, τότε θα μπορούσε να μεταφερθεί εκεί ικανός αριθμός υπαλλήλων, που τώρα αναγκάζεται να εργάζεται κάτω από αυτές τις συνθήκες.

 «Θεωρώ δίκαιο το αίτημα των υπαλλήλων ,όμως θα πρέπει να εξετάσουμε εκ νέου τα δεδομένα. Η Πρωτοβάθμια θα πρέπει να φύγει από εκεί που είναι τώρα. Δεν θεωρώ ότι είναι καλή ιδέα η χρήση των κτιρίων της οδού Δημοκρατίας για γραφεία γιατί έτσι θα χάσουμε έσοδα και οι εποχές είναι δύσκολες», αντέτεινε ο Π. Λαμπρινούδης, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα παγώσει η διαδικασία των δημοπρατήσεων για τα συγκεκριμένα ακίνητα ώσπου να βρεθεί λύση για τους υπαλλήλους. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ