17.1.2015 17:41

Στον κρατικοδίαιτο κόσμο του ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ

ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Τη διαχωριστική γραμμή, υπεύθυνη σε μεγάλο βαθμό για τη διάλυση της χώρας, ανάμεσα στο δημοσιοϋπαλληλίκι και την ελεύθερη εργασία, συντηρεί με ανακοινώσεις μιας άλλης εποχής ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Χίου.

Αγκιστρωμένος στην αντίληψη ότι τα πάντα γίνονται καλά μόνο αν γίνονται με δημοσίους υπαλλήλους, αντιτίθεται και στην τριμερή συμφωνία μεταξύ Δήμου – ΔΙΑΝΟΧ και Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης. Μέσα σε όλη την παραζάλη του φταίει και ο «π» για τη δημοσιοποίηση της είδησης, δίχως καν να αναλογίζεται ότι χάρη σ’ αυτή μάλλον και ο ίδιος ο Σύλλογος το πήρε χαμπάρι για να δημοσιοποιήσει τις απαρχαιωμένες αντιλήψεις του με την ανακοίνωση που ακολουθεί:

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   

«Με  μεγάλους τίτλους, το γνωστό τοπικό δημοσιογραφικό συγκρότημα, θριαμβολογεί για την τριμερή συμφωνία που υπογράφτηκε μεταξύ Δήμου- ΔΙΑΝΟΧ Α.Ε - Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης Α.Ε, με την οποία διαιωνίζεται  το προηγούμενο καθεστώς παράδοσης του τομέα ανακύκλωσης του Δήμου σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Σε μεταμεσονύκτια συνεδρίασή του, παραμονές  Χριστουγέννων, το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, με μόνες τις ψήφους της παράταξης Βουρνού, με απούσες τις παρατάξεις Λαμπρινούδη - Σκούφαλου και το λευκό της Χιακής Συμπολιτείας, αποφάσισε την ολοκληρωτική παράδοση του δημοτικού φιλέτου της ανακύκλωσης των απορριμμάτων σε ιδιώτες, συνεχίζοντας απαρέγκλιτα την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων και την υπονόμευση  θέσεων εργασίας στον Τομέα Καθαριότητας στο Δήμο της Χίου.    

Με «πρόσχημα» - άκρως βολικό για τη νέα δημοτική αρχή - την ελλιπή στελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών, η Δημοτική Αρχή Βουρνού αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά πρόθυμη να εφαρμόσει στο Δήμο  τις ασκούμενες μνημονιακές πολιτικές που στοχεύουν  στην εκχώρηση τομέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ιδιωτικά συμφέροντα, νέες απολύσεις εργαζομένων με ταυτόχρονη απώλεια θέσεων εργασίας και περαιτέρω χαράτσωμα των πολιτών της Χίου.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α Ν.Χίου καλεί τη Δημοτική Αρχή Βουρνού να εγκαταλείψει την αδιέξοδη πολιτική  της εκχώρησης δημοτικών αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες,  να συμπαραταχθεί με το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών, τη διασφάλιση των εργασιακών θέσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων, για μια  Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικητική  στην υπηρεσία των πολιτών της Χίου.»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «π»

Άξια κληρονόμο της ξύλινης γλώσσας του άφησε στον Σύλλογο Εργαζομένων στους ΟΤΑ την κ. Αγ. Γκιουβέτση ο προκάτοχος της Αλ. Γαϊτάνος. Ξέρετε εμάς στον «π» μας αρέσει να μιλάμε με ονόματα κι όχι να τα μασάμε με αστείες ταμπέλες μιας κακόγουστης εποχής του τύπου «το γνωστό τοπικό δημοσιογραφικό συγκρότημα».

Τώρα που διαβάσαμε την άποψη του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοτικών υπαλλήλων μάλλον νοιώθουμε ότι έχουν δίκιο. Κακώς η δημοτική αρχή Βουρνού ιδιωτικοποίησε την ανακύκλωση. Όφειλε να τη φορτώσει στο υπάρχον επαρκέστατο προσωπικό καθαριότητας, κατά το Σωματείο του. Τι κι αν δεν αρκούν ούτε για να μαζεύουν τα σκουπίδια; Τώρα που θα έρθει μια νέα κυβέρνηση ίσως της επιτρέψει να προσλάβει άλλους 350 δημοτικούς υπαλλήλους στη Χίο για να επανορθώσει τη σωστή δοσολογία. Ένας δημοτικός υπάλληλος ανά 70 κατοίκους στο νησί. Κι αν αθροίσουμε το σύνολο του δημόσιου τομέα στο νησί μας να καταλήξουμε στο ένας δημόσιος προς ένας ιδιώτης. Αυτό δεν θέλει η διοίκηση του Συλλόγου; Μόνο που θα πρέπει να απαντήσει και στο ερώτημα ποιος θα πληρώνει το δημόσιο προσωπικό τώρα που οι ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν άλλη γνώμη. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ