14.5.2015 11:50

Στον αστερισμό του Πατριαρχείου

ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΤΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΙΟΥ

Σε «μείζον» θέμα για τις τοπικές αρχές την ώρα που τα σημαντικά προβλήματα απειλούν ακόμα και την υπόσταση των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης, εξελίσσεται η πολυσυζητημένη 4ημερη επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη Χίο.

3ωρη σύσκεψη

Το προσχέδιο της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στο νησί μας βρέθηκε στο επίκεντρο τρίωρης σύσκεψης μεταξύ των φορέων που προκλήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Μάρκου.

Σε αυτή συμμετείχαν Δήμος, Περιφέρεια, Βουλευτές και Στρατός συζητώντας το προσχέδιο του προγράμματος του Παναγιότατου στη Χίο.

Το προσχέδιο του προγράμματος το οποίο θα σταλεί στο Φανάρι περιλαμβάνει την άφιξη του κ. Βαρθολομαίου στη Χίο το πρωί της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου, Πατριαρχική Θεία Λειτουργία την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στη Μητρόπολη Χίου και τέλος την παρουσία του Πατριάρχη στα Καρδάμυλα τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ανήμερα της εορτής του Σταυρού.

Στο μεσοδιάστημα της παραμονής του ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί τη Νέα Μονή, θα τελέσει τρισάγιο στους τάφους των Πατριαρχών στην Καλλιμασιά ενώ θα κάνει τα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη Κ. Βαλιάδη στη Βέσσα.

Στη σύσκεψη της Μητρόπολης τέθηκαν και οι ιδέες να φυτέψει ένα μαστιχόδεντρο στην περιοχή των καμένων αλλά και να βραβεύσει τις εθελοντικές ομάδες του νησιού για την πολύτιμη προσφορά τους. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ