1.11.2016 16:39

Στο στόχαστρο του Δήμου οι «μπαταχτσήδες»

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ

Σε εφαρμογή θα μπει εντός των ημερών η απόφαση που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή τον περασμένο Ιούλιο, που προβλέπει την κατάθεση αγωγών εναντίον ενοικιαστών που επί σειρά μηνών δεν έχουν καταβάλει το μίσθωμα για το δημοτικό ακίνητο που ενοικιάζουν.

Ποιους αφορά

Ουσιαστικά η κατάθεση αγωγών εκ μέρους του Δήμου αφορά όσους ενοικιαστές χρωστούν σειρά ενοικίων μη δείχνοντας καμία πρόθεση να τακτοποιήσουν την οφειλή τους.

«Πρόκειται κυρίως για περιπτώσεις ενοικιαστών που οφείλουν σημαντικά χρηματικά ποσά, για τα οποία είτε δεν έχουν προβεί σε διακανονισμό είτε δεν τηρούν συστηματικά τον διακανονισμό που έχουν υπογράψει με την υπηρεσία. Μπορεί κάποιος οφειλέτης να χρωστάει 10.000 ευρώ αλλά να έχει διακανονίσει τις οφειλές του και να είναι τυπικός στις πληρωμές. Εξυπακούεται ότι σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται να ασκήσουμε αγωγή. Όμως υπάρχουν και οφειλέτες με ενοίκια 70 ή 100 ευρώ τον μήνα τα οποία δεν καταβάλλονται για ένα ή δύο χρόνια με αποτέλεσμα να έχει συγκεντρωθεί ένα ποσό της τάξεως των 1.000 ή 2.000 ευρώ. Σε αυτούς θα ασκηθεί σίγουρα αγωγή», ανέφερε στον «π» ο αντιδήμαρχος Γιώργος Καραμανής.

Για τη σωστή διασταύρωση των στοιχείων υπάρχει στενή συνεργασία του Τμήματος Περιουσίας και της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι εντός των προσεχών ημερών θα υπάρξει αντίστοιχη εισήγηση στην Οικονομική Υπηρεσία ώστε να ασκηθούν οι πρώτες αγωγές κατά των οφειλετών. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ