30.6.2016 13:51

Στο στόχαστρο οι μεγαλοοφειλέτες

100 ΑΤΟΜΑ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ

Στο κυνήγι των μεγαλο-οφειλετών του Δήμου, επιδίδεται πλέον η Οικονομική Υπηρεσία ξεκινώντας έναν αγώνα για την είσπραξη ποσών που ξεπερνούν στο σύνολο τα 300.000 ευρώ, χρησιμοποιώντας μάλιστα και μέσα όπως οι αγωγές κατά ιδιωτών.

Η μέχρι στιγμής κατηγοριοποίηση της Υπηρεσίας δείχνει ότι οι μεγαλο- οφειλέτες ανέρχονται περίπου σε 100 φυσικά πρόσωπα για τα οποία έχουν εκδοθεί διαταγές πληρωμής που εκκρεμούν από το παρελθόν.

Μη έχοντας άλλο τρόπο διεκδίκησης των χρημάτων ο Δήμος στρέφεται σε αυτή τη λογική με το σκεπτικό ότι έχουν εξαντληθεί όλα τα μέσα είσπραξης των οφειλών χωρίς κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Τόσο η Οικονομική όσο και η Νομική Υπηρεσία του Δήμου, δηλώνουν έτοιμες να ξεκινήσουν τις υποβολές αγωγών από τις 14 Ιουλίου, καταβάλλοντας μάλιστα για κάθε μία από αυτές το ποσό των 290 ευρώ. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ