21.10.2013 13:53

Στο ΣτΕ για το «Αθηνά»

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ‘ΑΘΗΝΑ’

Στο ΣτΕ με ζητούμενο την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος για την «Κατάργηση Τμήματος, ίδρυση ειδίκευσης, συγχώνευση Τμημάτων σε Σχολές και ανασυγκρότηση των Σχολών του Πανεπιστημίου Αιγαίου», προσέφυγε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Το Πανεπιστήμιο χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη πράξη παράνομη και ακυρωτέα γιατί θέτει υπό αμφισβήτηση τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε το Πανεπιστήμιο καθώς και τη διοικητική του αυτοτέλεια, ζητά να μην εφαρμοστούν:
• Η συγχώνευση του Τμήματος Μαθηματικών με το Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών σε ενιαίο Τμήμα Μαθηματικών (άρθρο 1)
• Η κατάργηση του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού (άρθρο 2) –με κωδικό μηχανογραφικού υποψηφίων φοιτητών από το 2009- και η δημιουργία απλής κατεύθυνσης Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (άρθρο 3), κατεύθυνση που ήδη προϋπήρχε μαζί με άλλες.
• Η τροποποίηση της υπάρχουσας Σχολής Θετικών Επιστημών, με ένταξη σε αυτή του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων (άρθρο 4) και έμμεσα η μη ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής (εγκεκριμένη από το 2009 από όλα τα θεσμικά όργανα της πολιτείας), που θα επέτρεπε την ολοκλήρωση της ακαδημαϊκής λειτουργίας των τριών αυτόνομων Τμημάτων Μηχανικών που λειτουργούν πλήρως και επιτυχώς πάνω από μια δεκαετία.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ