18.2.2014 10:53

Στο σκαμνί για τις πλημμύρες

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΟΙ 4 ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ενώπιον της δικαιοσύνης για τυχόν ελλείψεις και παρατυπίες που οδήγησαν στις καταστροφικές πλημμύρες του 2010 θα βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα ο πρώην δήμαρχος Χίου Π. Βρουλής κατηγορούμενος από κατοίκους της περιοχής του χειμάρρου της Αγίας Ειρήνης στο ΙΚΑ, ότι με τις παραλείψεις του πλημμύρισαν τα σπίτια τους τον Οκτώβριο του 2010.

Συγκεκριμένα οι κάτοικοι θεώρησαν ότι το μπάζωμα του ποταμού της Αγίας Ειρήνης είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν τα νερά και να πλημμυρίσουν οι ιδιοκτησίες τους μιας και δεν υπήρχε χώρος απορροής υδάτων.

Μάλιστα ενώ υπήρξε απόφαση του Σ.τ.Ε. που δικαίωνε τους κατοίκους και επέβαλλε το ξήλωμα του δρόμου, αυτή ουδέποτε εφαρμόστηκε άγνωστο με υπαιτιότητα ποιου, την ίδια ώρα που ο πρώην Δήμαρχος Π. Βρουλής δηλώνει άγνοια για την ύπαρξη της συγκεκριμένης απόφασης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα ενώπιον του 3μελλούς Πλημμελειοδικείου Χίου ενώ στα πλαίσια της ίδιας δίκης έχουν κληθεί οι Π. Παντελάρας, Μ. Μεννής και Π. Λαμπρινούδης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ