18.2.2016 11:48

Στο ΠΕΔΥ μετακομίζουν τα Αγροτικά Ιατρεία της Βόρειας Χίου [ΗΧΗΤΙΚΟ]

ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΕΔΥ

Στην αρμοδιότητα του ΠΕΔΥ Χίου μεταφέρονται με υπουργική απόφαση όλα τα αγροτικά ιατρεία της Βόρειας Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών ενώ στην αρμοδιότητα του Κέντρου Υγείας Πυργίου παραμένουν τα αγροτικά ιατρεία σε Καλλιμασιά Νένητα και Καλαμωτή.

Το έγγραφο που υπογράφει η υποδιοικήτρια της 2ης ΥΠΕ Πειραιά και Νήσων Ι. Τσιαπαρίκου έχει ημερομηνία 11.2.2016 ενώ αναμένονται διευκρινήσεις για τον τρόπο που θα γίνει η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από τη μία υπηρεσία  Υγείας στην άλλη.

Μέχρι πρότινος υπεύθυνο για τη στελέχωση όλων των αγροτικών ιατρείων και τον καθορισμό βαρδιών ήταν το Κέντρο Υγείας Πυργίου, το οποίο καθόριζε και την αποστολή ιατρών στη Χίο αλλά και στα όμορα νησιά.

Πλέον σύμφωνα με την απόφαση το Κ.Υ. Πυργίου θα έχει στην αρμοδιότητά του μόνο τα Αγροτικά Ιατρεία της νότιας Χίου ενώ τα υπόλοιπα θα μεταφερθούν στην εποπτεία του ΠΕΔΥ.

Σύμφωνα πάντως με τον υπεύθυνο του Κ.Υ. Πυργίου Μ. Φλατσούση, σε πρώτη φάση, σύμφωνα με τις διευκρινήσεις της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και νήσων πρόκειται για μία γεωγραφική ανακατανομή χωρίς επί της ουσίας αλλαγές αρμοδιοτήτων.

«Αυτό που ξέρουμε είναι ότι επί του παρόντος τα αγροτικά ιατρεία παραμένουν στην αρμοδιότητά μας. Το σημαντικό βέβαια είναι ότι ακόμα και αν η πλειονότητα μεταφερθεί στο ΠΕΔΥ, δεν αλλάζει η ουσία καθώς τα προβλήματα παραμένουν. Τόσο εγώ όσο και οι συνάδελφοί μου έχουμε γονατίσει από το εξοντωτικό ωράριο που μας επιβάλλουν. Είμαστε έτοιμοι να τα παρατήσουμε και να φύγουμε στο εξωτερικό», ανέφερε ο κ. Φλατσούσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του υπεύθυνου του ΠΕΔΥ στη Χίο Π. Βρουλή που σημείωσε ότι με τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό είναι αδύνατο η υπηρεσία του να διαχειριστεί την ήδη προβληματική παροχή υγείας στα αγροτικά ιατρεία της βόρειας Χίου.

Η απόφαση

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση της 21ης Ιανουαρίου στο ΠΕΔΥ Χίου μεταφέρονται  οι εξής δομές υγείας: Ιατρείο Χίου τ. Οίκου Ναύτου, Π.Π.Ι. Οινουσσών, Π.Π.Ι. Ψαρρών , Π.Π.Ι. Βολισσού, Π.Π.Ι. Καρδαμύλων, Π.Ι. Λαγκάδας , Ε.Π.Ι. Φυλακών Χίου, Π.Ι. Καμπίων, Π.Ι. Κουρουνίων, Π.Ι. Καμποχώρων, Ε.Π.Ι. Κρατικού Αερολιμένα Χίου, Π.Ι. Παρπαριάς -Π.Ι. Αγίου Μηνά

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ