11.7.2013 15:41

Στο έλεος των σκουπιδιών

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΣΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Σαν απλός θεατής παρά τις συνεχόμενες καταγγελίες πολιτών που έρχονται στο φως της δημοσιότητας συνεχίζει να παρακολουθεί η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου την ανεξέλεγκτη διάσταση που έχει πάρει το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων από άκρη έως άκρη του νησιού.

Την ίδια ώρα που ο Δήμος Χίου καλείται να βάλει σε τάξη το χάος με μόλις 29 υπαλλήλους, πολίτες από όλο το νησί καθημερινά καταγγέλλουν εξωφρενικές περιπτώσεις αδιαφορίας της υπηρεσίας καθαριότητας με αποτέλεσμα να τίθενται σε  κίνδυνο η δημόσια υγεία τους.

Μετά το χθεσινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του «π» για την πλατεία Μαρουλούς στα Θυμιανά δεκάδες άλλοι επικοινώνησαν με την εφημερίδα θέλοντας να δηλώσουν την αγανάκτησή τους σε αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα.

Χαρακτηριστικότερη όλων των μέχρι σήμερα καταγεγραμμένων περιπτώσεων είναι η περίπτωση οικείας στον περιφερειακό δρόμο της Λαγκάδας που παρά το γεγονός ότι ο Δήμος έχει τοποθετήσει ένα μικρό κάδο ώστε να εξυπηρετείται το συγκεκριμένο σπίτι που βρίσκεται μόνο του πάνω στο δρόμο και σε απόσταση από το Αγρελωπό, έχει να εμφανιστεί απορριμματοφόρο πάνω από 1,5 μήνα.

«Μας κοροϊδεύουν συνεχώς»

Όπως επεσήμανε στον «π» η ιδιοκτήτρια της συγκεκριμένης οικείας παρότι έχει καλέσει δεκάδες φορές τον Δήμο δεν έχει κάνει τίποτα. «Κάναμε μέχρι και αίτηση πιστεύοντας ότι κάποια στιγμή θα μας ακούσουν αλλά μάταια. Την τελευταία φορά μας είπαν ότι το απορριμματοφόρο δεν έχει καύσιμα για να έρθει μέχρι το σπίτι μου», σημείωσε η ίδια αγανακτισμένη.

Οργισμένη από την άλλη ήταν η απάντηση του αρμόδιου Αντιδήμαρχου Καθαριότητας Ν. Μαρτάκη ο οποίος πρότεινε τη λύση της απομάκρυνσης του κάδου αντί της εξυπηρέτησης της συγκεκριμένης οικίας.

«Το γνωρίζω το συγκεκριμένο σπίτι. Είναι αδιανόητο να καταγγέλλονται τέτοια πράγματα. Ο κάδος θα φύγει για να τελειώνουμε και ας αναγκαστεί να τα πηγαίνει 100 – 150 μέτρα παρακάτω στον Αγρελωπό», είπε ο ίδιος τονίζοντας παράλληλα ότι «είναι αναισθησία να πιέζουμε μία υπηρεσία 29 ατόμων να κάνει δουλειά 100 υπαλλήλων».

«Περιθώριο μέχρι την 1η Αυγούστου»

Ο κ. Μαρτάκης πάντως αναγνώρισε πρόβλημα ολιγωρίας το οποίο όμως απέδωσε στον μειωμένο αριθμό υπαλλήλων.

«Δεν είναι δυνατόν όλο το νησί να καθαρίζεται από 29 άτομα. Ναι δηλώνουμε αδυναμία με αυτό τον αριθμό ατόμων να καθαρίσουμε όλη τη Χίο. Σκεφτείτε ότι καθημερινά βγάζουμε 100 τόνους σκουπιδιών γεγονός που σημαίνει ότι στον κάθε υπάλληλο καθαριότητας αντιστοιχούν περίπου 3 τόνοι απορριμμάτων την ημέρα.

Ένα είναι δεδομένο και ας το βάλουν όλοι καλά στο μυαλό τους. Αν μέχρι την 1η Αυγούστου δεν στείλουν τους 52 συμβασιούχους που έχουν υποσχεθεί τότε η υπηρεσία θα κλείσει. Δεν θα πεθάνουμε τους ανθρώπους επειδή κάποιοι είναι ανεύθυνοι», κατέληξε ο ίδιος.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ