29.10.2012 19:25

Στο 1/3 μειώνει την ενίσχυση στον Ο.ΚΑ.ΝΑ.

Η οικονομική δυσπραγία στα ταμεία του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου φαίνεται ότι αποτελεί την κυριότερη αιτία που οδήγησε τον Π. Λαμπρινούδη να ανακαλέσει τους εκπροσώπους του πολυοργανισμού στον Ο.ΚΑ.ΝΑ. και αντί αυτών να ορίσει δύο άτομα από το Δήμο.
Η συμβολή του Δήμου στον ΟΚΑΝΑ πέρυσι έφθασε τις 30.000 ευρώ, ποσό που σύμφωνα με το δήμαρχο ήταν απαγορευτικό για το εφετινό ταμειακό υπόλοιπο του Νομικού Προσώπου, ο προϋπολογισμός του οποίου συνεχώς αναμορφώνεται, αφού τα χρήματα με τα οποία επιχορηγείται δεν επαρκούν για να καλύψει όλες τις δράσεις του.
Έτσι φέτος ο Δήμος συμμετέχει στον Ο.ΚΑ.ΝΑ. με κόστος αισθητά μειωμένο, που δε θα υπερβεί τις 10.000 ευρώ. Φόβοι πάντως για την εύρυθμη λειτουργία των κέντρων απεξάρτησης εκφράζονται και από τις δύο αντιπολιτεύσεις του Δήμου, που θεωρούν τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών ως θύματα της οικονομικής κρίσης, σημειώνοντας ότι τοι κοινωνικές δομές του Δήμου θα πρέπει να αποτελούν βασική προτεραιότητα στη χάραξη πολιτικής των επόμενων ετών. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ