29.5.2013 14:38

Στις 15 Ιουνίου επανέρχεται η ελεγχόμενη στάθμευση

Σε ισχύ τίθεται από τις 15 Ιουνίου το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης αφού η εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής έλαβε το πράσινο φως από το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου για την εφαρμογή της ενώ τυπικά απομένει και η έγκριση του αρμόδιου Υπουργείου.

Σύφμωνα με το χρονοδιάγραμμα,  τα περίπτερα της πόλης θα εφοδιαστούν με κάρτες τριών ειδών, 0,5 ευρώ, 1 ευρώ και 2 ευρώ για μισή, μία και δύο ώρες στάθμευσης αντίστοιχα με το ανώτατο χρονικό όριο παραμονής ενός οχήματος να φθάνει τις 3 ώρες.

Το κέρδος των πωλητών θα ανέρχεται στα 0,10 λεπτά ανά κάρτα ενώ οι μόνιμοι κάτοικοι θα πληρώνουν «τέλη στάθμευσης» περιμετρικά του Κήπου 10 ευρώ για τη διάρκεια ενός ημερολογιακού έτους.

Η τήρηση του μέτρου που θα εφαρμοστεί μόνο περιμετρικά του Κήπου θα περιέλθει και πάλι στην κυριότητα της Δημοτικής Αστυνομίας με τις αντιπολιτεύσεις να θεωρούν ότι το μειωμένο προσωπικό της υπηρεσίας δεν μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς και σε αυτή την υποχρέωση.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ