Κοινωνία

15/12/15 21:14

τελ. ενημ.: 20/2/18 19:22

Στήνουν το Hot Spot ακόμα και μέσα στο σκοτάδι [ΒΙΝΤΕΟ]

ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΜΟΜΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗ ΧΙΟ

Ολονύκτια μάχη όπως όλα δείχνουν θα δώσουν τα συνεργεία της ΜΟΜΑ ώστε μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης να έχουν στηθεί οι οικίσκοι στο υπό κατασκευή "Hot Spot" της Χίου εντός του πρώην εργοστασίου της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός.

Από το πρωί της Παρασκευής οπότε και έγινε γνωστή η επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Χίο, τα συνεργεία του Στρατού συνεπικουρούμενα από ιδιώτες εργολάβους ξεκίνησαν τις εργασίες διαμόρφωσης του εξωτερικού χώρου του πρώην εργοστασίου.

Σειρά μετά τις χωματουργικές εργασίες πήραν οι οικίσκοι. Οι 20 πρώτοι μεταφέρθηκαν το πρωί του Σαββάτου από τον Πειραιά με το "Blue Star Patmos" ενώ από το πρωί της Τρίτης μεταφέρθηκαν ακόμα 20 οικίσκοι με το πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής το Hot Spot της Χίου θα πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του χρόνου, εκτίμηση που σύμφωνα με τον Δήμο είναι αρκετά αισιόδοξη με δεδομένο ότι οι διαδικασίες για την αγορά του κτιρίου από τον ιδιώτη όπου ανήκει παραμένουν στάσιμες.

Σε ότι αφορά στους οικίσκους είναι όμοιοι με αυτούς που έχουν εγκατασταθεί στον Αμυγδαλέζα ενώ αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να έρθουν ακόμα 35, αγγίζοντας τον συνολικό αριθμό των 75.

Η αγωνία προκειμένου τουλάχιστον το εξωτερικό τμήμα της ΒΙ.ΑΛ. να είναι έτοιμο αποτυπώθηκε κυρίως το βράδυ της Τρίτης όπου τα συνεργεία του Στρατού έδωσαν μάχη με το χρόνο.

Παρουσία συνεργάτη του Γ. Μουζάλα μέσα στο σκοτάδι και με τη χρήση προβολέων έδωσαν τη δική τους μάχη ώστε ο Αλέξης Τσίπρας να επιθεωρήσει κάτι που ίσως μοιάζει με Hot Spot.

Σημαντική λεπτομέρεια βέβαια αποτελεί το γεγονός ότι το κτίριο όπου υποτίθεται ότι σε 20 ημέρες από σήμερα θα γίνεται η καταγραφή και η έκδοση πιστοποιητικών για πρόσφυγες και μετανάστες, είναι διάτρητο από παντού, δεν έχει ρεύμα, δεν έχει πόρτες, ούτε καν παράθυρα.

Να σημειωθεί ότι το ταξίδι - αστραπή του Αλέξη Τσίπρα στη Χίο θα είναι πολυδάπανο. Αφού θα φθάσει στο νησί μας με πρωθυπουργικό αεροσκάφος και στη συνέχεια θα αναχωρήσει με ελικόπτερο για τη Λέρο. Από τη Λέρο και πάλι θα επιστρέψει Χίο, θα αποβιβαστεί από το ελικόπτερο, θα επιβιβαστεί στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος και θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Τον Αλέξη Τσίπρα θα συνοδεύσει σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Μουζάλας καθώς και η Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση