27.8.2015 16:30

Στήνεται σκηνικό Μυτιλήνης και στη Χίο [ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ]

ΔΙΑΠΛΗΚΤΙΣΜΟΙ ΚΙ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΥΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Την έντονη ανησυχία των αρχών του νησιού προκαλεί η πρώτη οργανωμένη διαμαρτυρία μεταναστών στη Χίο που το μεσημέρι της Πέμπτης πήρε τη μορφή αποκλεισμού της λιμενικής ζώνης με καθιστική διαμαρτυρία αλλά και συνθήματα για άμεση παροχή εισιτηρίων προς Πειραιά ή Καβάλα.

Περί τα 150 άτομα μη αντέχοντας την πολύωρη αναμονή εκδήλωσαν την αγανάκτησή τους κλείνοντας την παραλιακή ζώνη στο ύψος της οδού Νεωρίων. Αιτία στάθηκε η ανυπαρξία εισιτηρίων αφού οι μεγάλες μεταναστευτικές ροές των τελευταίων ημερών δεν βρίσκουν διέξοδο προς τον Πειραιά καθώς συμπίπτουν με το κύμα επιστροφής των αδειούχων του Αυγούστου.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στη γραμμή Χίου- Πειραιά υπήρχαν μόλις 50 διαθέσιμα εισιτήρια κι αυτά τα περισσότερα προέρχονταν από ακυρώσεις.

Όλα αυτά την ώρα που το Υπουργείο Ναυτιλίας αγνοεί το γεγονός ότι η Χίος αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πύλη εισόδου μεταναστών σε όλο το Αιγαίο, παρακάμπτοντάς την από τον δρομολογιακό χάρτη του «Ελευθέριος Βενιζέλος», παρά τα συνεχή αιτήματα των αρχών του νησιού για προσέγγιση του πλοίου στον Κεντρικό Λιμένα Χίου.  

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ