24.9.2014 18:21

Στην τελική ευθεία για το clearway

- ΣΕ 15 ΗΜΕΡΕΣ Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Από τον βάλτο της στασιμότητας φαίνεται ότι απεμπλέκεται επιτέλους το ζήτημα της διαμόρφωσης των απαλλοτριωθέντων οικοπέδων βόρεια του αεροδρομίου.

Με εντολή του Υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, θα βρεθεί το πρωί της Πέμπτης στη Χίο μηχανικός της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας προκειμένου να ξεκινήσει τη μελέτη περίφραξης και διαμόρφωσης του απαλλοτριωθέντος χώρου.

Η μελέτη περιλαμβάνει απλές εργασίες όπως οι αποψιλώσεις εκτάσεων αλλά και πιο πολύπλοκες όπως αυτή της κατεδάφισης κτισμάτων με στόχο τη δημιουργία ελεύθερου πεδίου απογείωσης και προσγείωσης για τα αεροσκάφη. 

«Ο μηχανικός έχει λάβει εντολή να ολοκληρώσει τη μελέτη  το αργότερο εντός ενός μήνα. Υποθέτουμε ότι τα πρώτα αποτελέσματα της μελέτης θα είναι έτοιμα σε περίπου 15 ημέρες», ανέφερε στον «π» ο Βουλευτής Χίου Κ. Τριαντάφυλλος σημειώνοντας, ως προς το κόστος των εργασιών, ότι σύμφωνα με την προεκτίμηση θα κοστίσουν από 60.000 έως 150.000 ευρώ ανάλογα με τα υλικά περίφραξης και το εύρος των εργασιών.

Η συγκεκριμένη πάντως εξέλιξη έρχεται ως συνέχεια της στενής συνεργασίας που είχε προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα μεταξύ του Χιώτη βουλευτή και του Υπουργού Υποδομών.

«Είναι σαφές πλέον ότι το έργο της επέκτασης εισέρχεται σε μία νέα περίοδο. Είναι πλέον ζήτημα ημερών να παραδώσουν στο δημόσιο τις ιδιοκτησίες τους και οι τελευταίοι ιδιώτες. Θα συνεχίσουμε στο μέλλον τόσο τη συζήτηση όσο και η συνεργασία με τους φορείς της πολιτείας ώστε σύντομα η Χίος να αποκτήσει υποδομές που θα λειτουργήσουν σαφώς προσθετικά στην ενίσχυση και προώθηση του τουριστικού της προϊόντος», ανέφερε μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη ο κ. Τριαντάφυλλος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ