12.1.2016 10:46

Στην πρώτη γραμμή η αντιπλημμυρική προστασία κεντρικής και νότιας Χίου

ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Στην όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη θωράκιση προβληματικών σημείων πάνω στο νησί στοχεύουν από κοινού Δήμος και Περιφέρεια, με τον Δήμαρχο Μ. Βουρνού και τον αντιπεριφερειάρχη υποδομών Θ. Βαλσαμίδη να πραγματοποιούν συνάντηση με στόχο την ωρίμανση μελετών που θα δίνουν λύση σε περιοχές όπου συστηματικά εντοπίζονται πλημμυρικά φαινόμενα τα τελευταία χρόνια.

Στην κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας συζητήθηκε η πορεία δύο σημαντικών μελετών που είναι έτοιμες για ένταξη στο νέο ΣΕΣ (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης), δηλαδή το νέο ΕΣΠΑ, της περιόδου 2014- 2020.

Πρόκειται για το αντιπλημμυρικό έργο της Αγίας Ειρήνης στην Ελάτα, συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ καθώς και για το αντιπλημμυρικό έργο των εκβολών του ποταμού της Κώμης προϋπολογισμού επίσης 500.000 ευρώ.

 

«Να ιεραρχήσουμε τις πραγματικές ανάγκες»

Στο στόχαστρο πάντως του Δημάρχου Χίου βρέθηκαν και οι αστοχίες των προηγούμενων ετών, με τον ίδιο να σημειώνει στον «π» ότι θα πρέπει να σταματήσουν τα άστοχα έργα, επειδή αποτελούν προσωπική άποψη των εκάστοτε αιρετών.

«Αυτή τη στιγμή ξέρουμε ότι οι κόκκινες ζώνες είναι η Λαγκάδα, τα Καρδάμυλα, ο Καλοπλύτης και ο Κοκαλάς. Συνεπώς αυτά είναι και τα έργα που θα πρέπει να μας απασχολήσουν για να δούμε πως μπορούμε να τα εντάξουμε στο νέο Σ.Ε.Σ», ανέφερε ο κ. Βουρνούς. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ